Administrație

Gradul de colectare selectivă de la asociațiile de locatari este în proporție de peste 58% neconform

Gradul de colectare selectivă de la asociațiile de locatari este în proporție de peste 58% neconform
Adora Beauty

Gradul de colectare selectivă de la asociațiile de locatari este în proporție de peste 58% neconform, transmite Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș.

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș au vrut să afle ce îi împiedică pe oameni să selecteze gunoiul, astfel că au participat la o ședință a unei asociații de locatari. “Am participat la ședința unei Asociații de Locatari din Timișoara. Poate pare ciudat că e nevoie ca un vicepreședinte de Consiliu Județean să participe la o ședință de bloc, dar cred că suntem în al XII-lea ceas și, dacă nu ne suflecăm cu toții mânecile, nu o să avem un oraș și un județ mai curat prea curând. Am fost la ședința de bloc alături de colegii mei de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș și reprezentanți: Direcția Poliția Locală Timișoara, Primăria Municipiului Timișoara și RETIM Ecologic Service SA.

Având în vedere că gradul de colectare selectivă de la asociațiile de locatari este în proporție de peste 58% neconform, căutăm soluții reale, punctuale și rapid aplicabile pentru a crește procentul deșeurilor conforme colectate. Mi-ar plăcea să fie o rețetă ușor aplicabilă pentru toate scările de bloc din Timișoara, dar din păcate nu este atât de ușor. Cât timp colectarea selectivă întârzie să apară în fiecare apartament dintr-un bloc, problemele persistă și se tot amplifică. Ține de fiecare timișean în parte dacă o să reușim să schimbăm situația în care ne aflăm și dacă județul Timiș o să poată evita amenzi imense și o să se poată transforma într-un județ curat, civilizat și modern. O să particip la oricât de multe ședințe de bloc este nevoie, o să discut cu oricât de mulți timișeni este nevoie și o să fac tot ce-mi sta în putere să schimb situația în care suntem astăzi. Am încredere că alături de colegii mei de la ADID, reprezentanți ai orașelor și comunelor din județ și de restul entităților implicate, o să muncim neîncetat pentru a atinge țintele care se impun. Timișul trebuie să devină un model de bună practică!”, a transmis Cristian Mos, vicepresedintele CJ Timis.

Reamimtim, reprezentanții ADID, împreună cu cei de la Retim și polițiștii locali verifică periodic conținutul pubelelor atât la asociațiile de locatari, cât și la case. Din vară și până în prezent au lipit peste 100.000 de etichete galbene și roșii, pe tomberoanele cu conținut necorespunzător.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*