Social

Echipa proiectului de înfrumusețare a Parcului Uzinei de Apă din Timișoara pregătește o acțiune caritabilă, în beneficiul copiilor și al comunității

Echipa proiectului de înfrumusețare a Parcului Uzinei de Apă din Timișoara pregătește o acțiune caritabilă, în beneficiul copiilor și al comunității

La inițiativa echipei creative „Croșetăm povești și poduri” și finanțat prin „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități Timișoara”, proiectul „Podul de Poveste” a debutat în luna iulie 2021 în Parcul Uzinei de Apă, cu workshop-uri de pictură, croșetat, fotografie, ukulele, întâlniri de autocunoaștere și dezvoltare personală, întâlniri dedicate mișcării și meditației Qigong.

Pe parcursul celor cinci luni, echipa proiectului, formată din artiști și oameni creativi din sectorul cultural, alături de numeroși voluntari inimoși, s-au întâlnit în mod regulat în Parcul Uzinei, la podul pietonal, pentru a croșeta „haine” colorate pentru barele și traversele metalice, curățându-le totodată de rugină și vopsindu-le, astfel încât să se creeze o conexiune între cele două maluri ale râului Bega, scopul principal fiind coagularea comunității în jurul Parcului Uzinei de Apă din Timișoara și implicarea acesteia în activități creative.

Acum, în luna decembrie, proiectul „Podul de Poveste” se află la final, urmând a fi predat mai departe comunității, ca pe o experiență unică, ce va continua cu siguranță și de acum încolo în aceeași direcție, de reutilizare creativă, de alegere a unui stil de viață sănătos și de petrecere a timpului în mijlocul naturii.

Din dorința de a aduce și mai multă bucurie în această perioadă care precedă Sărbătorile de iarnă, echipa „Podului de Poveste” se adresează din nou comunității, făcând un apel la colectarea de jucării, dulciuri sau haine care pot fi lăsate în sacoșele colorate prinse cu grijă pe balustrade și de care să poată beneficia copiii din Timișoara care trec pe Podul de Poveste.

„Vă amintiți senzația din copilărie când găseați ceva întâmplător, ceva ce puteați lua acasă? Câtă bucurie genera această descoperire? Câtă veselie și entuziasm? Era o întâlnire cu magia universului, care a pregătit ceva frumos pentru voi…. Ei bine, săculeții vă așteaptă toată luna decembrie la Podul de Poveste, pentru a-i umple cu cadouri și a face, astfel, surprize celor mici”, transmite în apelul ei către comunitate inițiatoarea și coordonatoarea proiectului, artista Livia Mateiaș, care se va afla la Podul de Poveste în ajun de Sfântul Nicolae, duminică, 5 decembrie, începând cu ora 13.

Împreună am reușit să creștem comunitatea Croșetăm povești și poduri la peste 600 de persoane care ne urmăresc și care s-au implicat în activitățile noastre. Mulțumim voluntarilor, participanților, organizatorilor și finanțatorilor pentru oportunitatea de a aduce mai multă frumusețe și armonie în Parcul Uzinei. Ca rezultate ale proiectului menționăm că am curățat, vopsit și croșetat podul, transformându-l astfel în Podul de Poveste, un loc în care magia poate să apară când nu te aștepți”, a mai declarat Livia Mateiaș.

În cadrul proiectului s-au croșetat peste 350 de metri de benzi colorate, iar aproximativ 200 de persoane au învățat să croșeteze. Parcul Uzinei este un spațiu public comun, deservind o zonă rezidențială vastă, folosit deseori ca reper pentru această parte a orașului, loc de întâlnire pentru pescari, părinți, copii și bunici, dar și sportivi. În acest context, proiectul „Podul de Poveste” a lăsat ca moștenire un spațiu mai colorat și mai prietenos.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*