Social

Târgul de Crăciun se deschide la 1 decembrie. Vezi programul evenimentelor de luna viitoare!

Târgul de Crăciun se deschide la 1 decembrie. Vezi programul evenimentelor de luna viitoare!

Târgul de Crăciun este un eveniment așteptat de fiecare dintre noi și menit să aducă bucurie în sufletele tuturor. De la tradiționalele „căsuțe”, la patinoar sau carusel, el propune întoarcerea în lumea copilăriei și așteptarea, în tihnă și cu nădejde, a Nașterii Domnului.

Vremurile pe care le trăim nu sunt, însă, întru totul firești, și e nevoie ca Sărbătorile să se petreacă și în siguranță, cu respectarea regulilor impuse de autorități. De aceea, în urma unei ședințe de lucru care a avut loc joi, 18 noiembrie, la Casa de Cultură, cu reprezentanții ISU, ai Jandarmeriei, ai Poliției Locale, ai Poliției Municipale și ai DSV, s-a luat hotărârea de delimitare a trei zone, în care accesul va fi condiționat de prezentarea certificatului verde: patinoar/parcare Modex, Piața Libertății și zona de alimentație publică. În primele două, certificatul verde va fi solicitat la intrarea în zonele delimitate, iar în cea de-a treia, acesta va fi scanat de către furnizorii de servicii.

Totuși, Crăciunul este al tuturor, iar Hristos s-a născut pentru toți, cu sau fără certificat verde. De aceea, ieslea și bradul de Crăciun vor fi amplasate în zone nerestricționate.

Scena, poziționată în Piața Libertății, va găzdui concerte destinate tuturor. Pentru că sărbătorile se petrec, de obicei, în familie, dar și pentru că, în vremurile grele pe care le trăim, este înțelept ca resursele locale să rămână ale comunității artistice timișorene, a fost gândit un program artistic cu și pentru timișoreni: de la mici artiști, care așteaptă cu nerăbdare momentul de a urca pe scenă, la artiști și trupe timișorene consacrate sau chiar istorice, așa cum sunt Mircea Baniciu și Phoenix.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*