Social

S-a aprobat ajustarea tarifelor de călătorie pentru bilete și abonamente

Foto: Octavian Pintean

Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Societatea Metropolitană de Transport Timișoara a aprobat ajustarea tarifelor de călătorie pentru bilete și abonamente, valabile începând cu data de 1 ianuarie 2022, conform propunerii făcute de către operatorul de transport Societatea de Transport Public Timișoara.

“Pentru a veni în sprijinul călătorilor și pentru a încuraja utilizarea transportului public local, introducem abonamentul general anual, care oferă cea mai ieftină opțiune de călătorie pentru cei care efectuează zilnic deplasări (costul zilnic fiind de 3 lei indiferent de numărul deplasărilor efectuate sau de tipul mijloacelor de transport public utilizate)”, au precizat reprezentanții SMTT.

De asemenea, agenții economici au la dispoziție două variante de abonament pentru angajații lor, nominalizat/nenominalizat care este util nu doar pentru deplasările la locul de muncă și la domiciliu, dar și pentru munca de teren.

Astfel, noile tarife aplicabile în aria teritorială de competență a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Societatea Metropolitană de Transport Timișoara (ADI SMTT) sunt:
− Bilet unic (valabil 60 minute, pe toate mijloacele de transport public) – 4 lei;
− Legitimații de 1 zi (valabile pentru toate mijloacele de transport public) – 15 lei;
− Abonament 1 linie pentru 30 zile – 100 lei;
− Abonament 1 linie expres pentru 30 zile – 115 lei;
− Abonament general 30 zile – 130 lei;
− Abonament general agent economic nominalizat (valabil pentru o perioada de 30 de zile)-
200 lei;
− Abonament general agent economic nenominalizat (valabil pentru o perioada de 30 de zile)
– 250 lei;
− Abonament general anual – 1.100 lei.
Din cauza numărului redus de solicitări, s-au eliminat abonamentele de 7 zile și abonamentele de 2 linii”, a transmis conducerea Societății Metropolitane de Transport Timișoara.

Planul tarifar modificat și tarifele ajustate produc efecte începând cu 1 ianuarie 2022, pe întreaga arie teritorială de competență a unităților administrativ teritoriale membre ale ADI SMTT, în beneficiul cărora este organizat și funcționează serviciul public de transport local.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*