Eveniment

Patru cetăţeni indieni depistaţi într-un autoturism în zona de frontieră

Patru cetăţeni indieni depistaţi într-un autoturism  în zona de frontieră
Adora Beauty

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta, judeţul Timiş, au depistat, în urma unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, în interiorul unui mijloc de transport, patru cetăţeni din India care nu își justificau prezența în zona de frontieră.

În data de 21.11.2021, în jurul orei 02:30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta,judeţul Timiş, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. “Astfel, colegii noștri au oprit la intrare în localitatea Banloc, un autoturism înmatriculat în România, condus de un cetăţean român. În urma verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat ca în interior se aflau alte patru persoane, cetăţeni străini.

Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, pasagerii, toţi de sex masculin, precum şi şoferul autovehiculului au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului”, transmite Poliția de Frontieră Timișoara. 

În cadrul verificărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni indieni, cu vârste cuprinse între 20 şi 36 ani. Șoferul, cetățeanul român în vârstă de 30 de ani, a declarat că urma să îi transporte pe cei patru indieni la Timișoara.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, respectiv  de trafic de migranți pentru conducătorul mijlocului de transport. În continuarecercetările sunt desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Pnumele șoferului, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, în baza materialului probator, a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Totodată, reamintim cetăţenilor români şi străini să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop (021.9590).

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*