Administrație

Prima dintre cele două creșe construite de Ministerul Dezvoltării la Timișoara intră în linie dreaptă

Prima dintre cele două creșe construite de Ministerul Dezvoltării la Timișoara intră în linie dreaptă
Adora Beauty

Primăria Municipiului Timișoara va ceda Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrație un teren de aproape 9000 mp, în zona Bucovina, unde Compania Națională de Investiții va construi și dota o creșă de dimensiuni medii pentru copiii din zonă.

În paralel, pe o porțiune din acel teren Primăria Municipiului Timișoara, la cererea locatarilor din zonă va amenaja un spațiu verde și un teren de sport.

Creșa care are o capacitate de 70 de copii va fi construită pe strada Învățătorului din zona Bucovina, pe un teren viran care aparține în acest moment Primăriei Municipiului Timișoara, încadrat de străzile Constantin Stere și Ion Inculeț, în vecinătatea parcării pe care municipalitatea o finalizează în această lună. 

„Infrastructura educațională din Timișoara trebuie să țină pasul cu dezvoltarea orașului și mă bucur că prin acest parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, anunțat în vară de ministrul Cseke Attila, reușim deja să pornim construcția acestei creșe. Prioritatea administrației pe care o conduc este să atragem cât mai multe fonduri externe pentru proiectele orașului”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

Proiectul de predare a amplasamentului către Ministerul Dezvoltării și CNI va fi dezbătut în ședința Consiliului Local Timișoara de marți. Construcția creșei va fi făcută din fondurile ministerului, iar Primăria Municipiului Timișoara va asigura finanțarea pentru racordurile de utilități (electric, apă, gaz metan, canal, etc.)

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*