Sănătate

Donație de 18.000 de euro pentru achiziționarea de echipamente și materiale necesare luptei împotriva COVID-19

Donație de 18.000 de euro pentru achiziționarea de echipamente și materiale necesare luptei împotriva COVID-19

De aproape 2 ani ducem o luptă continuă împotriva unui inamic care ne-a schimbat tuturor viețile.

O luptă în care am intrat conștienți fiind fără ajutorul comunității locale, cu greu vom face față. Ni s-au alăturat în această bătălie si Continental Anvelope Timișoara și Continental România, care, îUnitatea de Primiri Urgente a Spitalului Județean Timișoara, ne sprijină cu noiarme putem continua să salvăm oameni ce au fost greu încercațde acest virus.

Toate eforturile pe care le-am depus în decursul ultimilor 2 ani au fost în folosul comunității, al pacienților. Nu dorim facem rabat la dotări sau lucrări pentru a putea asigura o calitate optimă a îngrijirilor pe care le acordăm tuturor. Mai mult, am dorit mereu ne asigurăm absolut toți pacienții care ni se adresează pot beneficia de îngrijiri, indiferent de patologia cu care se prezintă. Aceste donații ne-au ajutat tocmai în acest scop – să îmbunătățim capacitatea de triaj, îmbunătățim condițiile oferite atât din punct de vedere medical cât și al cazării. O sumă ce poate părea mică, dacă este investită cu planificare atentă, poate face o diferență mare”, spune Asist. Univ. dr. Raul Pătrașcu, Managerul Spitalului Județean din Timișoara.

Banii donați de cele două companii timișorene au fost folosiți pentru achiziționarea de materiale și echipamente necesare pentru îmbunătățirea capacității de reacție a spitalului la numărul mare de pacienți ce se prezintă cu infecții cu SARS-CoV2. Au fost cumpărate echipamente destinate triajului pacienților cu COVID-19 ajunși la UPU in Spitalul Județean Timișoara, s-a achiziționat un container, ce urmează a fi amplasat în zona de triaj a bolnavilor, dar s-a realizat și extinderea rețeleide oxigen medicinal din clădirea spitalului către cele două containere existente în prezent și folosite ca sală de așteptare. Majoritatea pacienților care ajung în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului nostru vin cu forme moderate sau severe de COVID-19 și necesită ventilație asistată. Prin extinderea rețelei, practic, putem le asigurăm fluxul suplimentar de oxigen de care au nevoie. Mai mult, pentru protejareapacienților aflați în procedură de triaj în UPU, am achiziționat o perdea electrică cu aer caldmonofazat”, spune dr. Mihai Grecu șef Unitatea de Primiri Urgențe, Spitalul Județean Timișoara.

Donația vine de la do companii cu mii de angajați, care au avut la rândul lor de suferit din pricina pandemiei de coronavirus.

Trăim vremuri dificile, iar lupta împotrivapandemiei de coronavirus ne-a făcut realizăm încăo dată avem nevoie de solidaritate. Cu personalulmedical, care zilnic trebuie să-și testeze limitele. Cu bolnavii, pentru care virusul reprezintă o amenințarela adresa vieții. Cu întreaga comunitate locală, pentrucare restricțiile ajung fie o povară din punct de vedere economic.

În cei 150 de ani de existență, Compania Continental a fost parte din viața comunităților în care a crescut șicu ajutorul cărora s-a dezvoltat. La rândul nostru, suntem parte din comunitatea Timișoarei și ne implicăm de fiecare dată când orașul are nevoie de noi, pentru știm doar împreună vom învingeaceastă pandemie”, spune Matthieu Turlure, Director General Continental Anvelope Timișoara.

Pandemia ne-a obligat ne reinventăm. Astfel , pe lângă măsurile luate pentru a asigura sănătatea angajaților noștri, trebuie fim responsabili și să contribuim la susținerea sistemului de sănătate din comunitățile în care trăim. Continental s-a implicat și în acest an în sprijinul luptei împotriva coronavirusului în toate orașele în care compania își desfășoară activitatea. Astfel, reușim fim lângă cei care sunt în linia întâi și oferim o șansă în plus de a câștiga acest război cu timpul. Găsirea de soluții într-o perioadă din ce în ce mai provocatoare a fost, și încă mai este, un aspect care ne obligă ne autodepășim”, spune Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*