Politic

Consilier local PSD: Cronica unui nou eșec, marca Fritz: Primarul Timisoarei a dezinformat Comisia Europeană in privința Proiectului Timișoara 2023

Consilier local PSD: Cronica unui nou eșec, marca Fritz: Primarul Timisoarei a dezinformat Comisia Europeană in privința Proiectului Timișoara 2023

Dominic Fritz a intrat din nou în logica “reînvierii” – de data aceasta în proiectul Timișoara 2023- Capitală Europeană a Culturii, susține Radu Țoancă, consilier municipal PSD.

Mai exact, acesta afirmă că primarul a dezinformat Comisia Europeană in privința Proiectului Timișoara 2023. 

“După ce a “reînviat“ termoficarea, organigrama, impozitele și taxele locale, curățenia, digitalizarea, transportul-domenii care abia mai respiră în oraș după experimentele useriste din ultimul an-primarul Timișoarei a anunțat că a venit rândul celui mai important proiect local de după Revoluția din 1989:

Timișoara 2023-Capitală Europeană a Culturii .
I-a anunțat emfatic și sigur pe sine ( exact ca și în conferința de presă în care l-a prezentat pe Bogdan Nanu drept un vizionar care va reînvia Colterm ) pe cei 7 curatori care vor gestiona acest proiect. Fără să intru in amănunte în ceea ce privește competența și anvergura culturală și managerială a celor aleși să implementeze măsurile din dosarul de candidatură aș face totusi câteva precizări:

– Centrul de proiecte nu are în statut atribuții specifice proiectului Capitalei culturale europene și fiind Ordonator terțiar de credite are limitări legale severe privind tipul și plafonul cheltuielilor.

-O parte din curatorii “selectați” de o comisie a acestui centru sunt sinecuriști de profesie , abonați la bani publici in Timișoara și nu numai. Una din “profesioniste“ are chiar expertiză culturală pe Etiopia si locuiește în Stanciova, localitate vizată, conform presei, datorită aerului curat și de primar.

-În urmă cu 3 zile acest nou bord cultural s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației Timișoara 2021- Capitala Europeană a Culturii -structură care a câștigat acest prestigios statut pentru oraș și care a implementat pana în prezent proiectele asumate-iar întrebările “oamenilor noi“ au fost la nivelul unor habarniști desăvârșiți care s-au trezit peste noapte “manageri“ peste un proiect mult prea complex pentru experiența și pregătirea lor.

-Administrația Fritz nu a ezitat să mintă senin într-un document oficial trimis Comisiei Europene, susținând că partenerii din cadrul proiectului se întâlnesc lunar, deși acest lucru nu s-a întâmplat de mai bine de jumătate de an.

“In support of the ECoC cultural program delivery, especially in terms of funding, cultural infrastructure and diplomacy, the municipality of Timișoara leads on monthly basis an interinstitutional task force of the key stakeholders, consisting of: the mayor and/or the vice mayor responsible for cultural infrastructure, the Ministry of Culture representative, Timiș County Council representative, and the ECoC manager.”

Concluzie: de tot ce s-a atins și a “reformat“ administrația useristă în Timișoara s-a ales praful si pulberea. Este vizibil ca și acest proiect să se înscrie pe aceeași traiectorie a proiectelor eșuate din cauza incompetenței și lăcomiei sectei“ useriste. Aici însă Timișoara mai are o șansă să stopeze experimentele falimentare ale infantililor care au confiscat orașul: Ministerul Culturii, Ministerul de Externe , CJT, alți parteneri interni și internaționali – care sigur nu vor permite useriștilor să se joace de-a cultura pana în anul 2023, riscând să facă praf nu numai imaginea Timișoarei, ci si a României !”, explică social democratul Radu Țoancă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*