Educație

Parteneriat pro-vaccinare între Universitatea de Vest din Timișoara și Spitalul Militar

Parteneriat pro-vaccinare între Universitatea de Vest din Timișoara și Spitalul Militar
Adora Beauty

Universitatea de Vest din Timișoara, împreună cu Spitalul Clinic Militar de Urgență ,,Doctor Victor Popescu”, au semnat în această lună un acord de parteneriat prin care studenții de la UVT vor sprijini echipele medicale de vaccinare de la spital.

Începând cu această săptămână, echipe de studenți și cadre didactice de la Departamentul de Asistență Socială din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie din UVT urmează să realizeze activități de consiliere pe teren și să disemineze informații pro-vaccinare în localitățile din județul Timiș unde urmează să se deplaseze echipele mobile de vaccinare de la Spitalul Clinic Militar de Urgență ,,Doctor Victor Popescu”.

În criza sanitară globală, asistentul social este unul dintre specialiștii cu rol de agent al schimbării indivizilor în comunitate, fiind un partener real al cetățenilor în procesul de schimbare inițiat. Considerăm că persoanele care locuiesc în comunitățile rurale nu au întotdeauna un acces facil la informațiile obiective privind măsurile de protecție pe termen scurt, mediu și lung împotriva virusului SARS-COV-2. Unul din rolurile profesionale ale asistentului social este cel de mobilizator, care încurajează și stimulează oamenii din comunitate să se vaccineze, valorificând, în situația dată, oportunitatea oferită de echipele mobile de la Spitalul Clinic Militar de Urgență ,,Doctor Victor Popescu”.

Prin aceste acțiuni, misiunea studenților de la asistență socială din UVT este aceea de a contribui la creșterea numărului de persoane vaccinate în comunitățile rurale din județul Timiș. În cadrul acestui demers studenții vor fi instruiți să respecte măsurile de protecție Covid dar si să manifeste înțelegere, respect, empatie, disponibilitate de a informa într-o manieră accesibilă, păstrând atitudinea de a nu judeca persoanele cu care vor interacționa.

Campania va fi demarată în acest sfârșit de săptămână în localitățile Variaș, Sânpetru, Valcani, Dudeștii Vechi și Găvojdia, urmând să continue în următoarele șase luni, în funcție de realitățile din teren, în mai multe dintre comunitățile rurale din județ.

Proiectul va începe vineri, 19 noiembrie a.c., ora 7.30, prin deplasarea în comuna Variaș, unde microbuzul cu studenți de la UVT va însoți convoiul auto personalului medical de la Spitalul Clinic Militar de Urgență ,,Doctor Victor Popescu.

Rectorul UVT, Prof.Univ.Dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Procentul persoanelor vaccinate în mediul rural este sensibil mai scăzut față de media națională și mult inferior procentului populației vaccinate în Timișoara. Inițiativa Spitalul Clinic Militar de Urgență ,,Doctor Victor Popescu” de a realiza o campanie de vaccinare în mediul rural, la care se va alătura și campania studenților și cadrelor didactice din Departamentul de Asistență Socială de la UVT, pentru informare pro-vaccinare, sunt demne de tot respectul și susținerea noastră. Împreună suntem solidari pentru depășirea crizei pandemice, pentru revenirea la normalitate.”

 

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*