Social

Colaborare între delegația israeliană a Ambasadorului și reprezentanții Aquatim

Colaborare între delegația israeliană a Ambasadorului și reprezentanții Aquatim

Aquatim a găzduit astăzi, 17 noiembrie, la stația de epurare ”Stan Vidrighin” din Timișoara, întâlnirea dintre delegația israeliană, condusă de E.S. David Saranga, ambasadorul Statului Israel în România, și  Ilie Vlaicu, director general Aquatim și președinte al Asociației Române a Apei.

Membrii delegației au împărtășit impresii despre sectorul apei din cele două țări și au pus bazele unei viitoare colaborări în domeniul cercetării, dezvoltăriiinovării și transferului de know-how.

Colaborarea dintre cele două țări se va concentra în jurul a cinci subiecte de maxim interes pentru sectorul apei din România: detecția pierderilor de apă; reducerea consumului de energie în stațiile de tratare a apei și de epurare; cercetarea-inovarea și transferul de know-how; digitalizarea, automatizarea proceselor de control și securitatea cibernetică; epurarea apelor uzate și managementul nămolului. Primul pas va fi identificarea unui grup de experți din partea celor două state, care va lucra pe aceste subiecte și va reprezenta motorul inovării sectorului de apă din țara noastră.

Israelul, o țară cu resurse limitate de apă, a revoluționat sectorul apei prin implementarea, de-a lungul timpului, a unor proiecte de infrastructură inovatoare, care au reușit să rezolve criza apei din acest stat, pe termen lung.

Datorită experienței îndelungate în gestionarea managementului apei, Israelul este un reper în cercetare, dezvoltare și inovare, exportând cunoștințe și tehnologii la nivel mondial.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*