Sănătate

Întâlnire pe direcții de lucru pentru specialiști împotriva răspândirii Covid

Întâlnire pe direcții de lucru pentru specialiști împotriva răspândirii Covid

În cursul zilei de astăzi, 9 noiembrie 2021, la sediul Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara a avut loc o întâlnire de lucru.

În cadrul discuțiilor purtate au fost abordate aspecte legate de evoluția pandemiei și s-au stabilit direcții de colaborare pe linie de prevenire a răspândirii bolilor.

Astfel, au participat oficialități din Republica Serbia, ambasadorul: E.S. Ștefan Tomasevic, consulul Serbiei la Timișoara, Vladan Tadic, alături de  profesor Vladimir Petrovic, directorul Institutului de Sănătate Publică Vojvodina și profesor Mioljub Ristic, Șef al Centrului de Prevenire și Control al Bolilor din cadrul aceluiași institut și Direcția de Sănătate Publică Timiș reprezentată de dr. Flavius Cioca, director executiv și dr. Corneluța Fira-Mladinescu, director adjunct sănătate publică.

Din partea Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara a fost prezent  prof.univ.dr. Andrei Motoc, prorector al acesteia. La întâlnire au mai participat și reprezentanți ai Centrului Regional de Sănătate Publică Timiș sub coordonarea dr. Grațiana Chicin.

Această întâlnire reprezintă începutul unei colaborări în direcția abordării unitare, din punct de vedere procedural, a evenimentelor epidemiologice cu impact major asupra sănătății publice.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*