Administrație

Proiecte în derulare în comuna Jebel. Au fost depuse câteva și prin programul Anghel Saligny

Proiecte în derulare în comuna Jebel. Au fost depuse câteva și prin programul Anghel Saligny
Adora Beauty

Autoritățile din comuna Jebel au depus la București mai multe proiecte importante prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

Potrivit primarului Dan Vatriș, este vorba despre proiecte care vizează infrastructura rutieră, apă-canalizare dar și câteva care sunt implementate prin AFIR și PNDR.

În plus, s-a lucrat în ultima perioadă la reabilitarea/ asfaltarea a două poduri, s-au efectuat reparații la școală, au fost finalizate lucrările de reparații la creșă și la Căminul Cultural. S-au depus două documentații pentru al doilea tronson de drum agricol și finalizarea asfaltării în localitatea Jebel a drumurilor existente.

Am reușit să depunem pe Anghel Saligny un proiect pentru 14 km de asfalt. Împreună cu proiectanții de la Aquatim am lucrat la o soluție pentru optimizarea sistemului cu alimentare cu apă din localitate, pentru că noi avem mari probleme cu apă, în special vara scade foarte mult presiunea și nu mai urcă în casele oamenilor. Am reușit să-i mobilizăm pe cei de la Aquatim, să vedem de ce avem nevoie, înlocuire de conducte vechi, înlocuire de conducte care nu sunt bine dimensionate.

Am prevăzut tot aici în devizul de la apă și restul de străzi care nu sunt prinse pe POIM pentru canalizare. O să încercăm finanțarea acestu proiect tot prin Anghel Saligny. Proiectul apă și canal se ridică la aproximativ 18 milioane lei.

Tot în perioada aceasta a fost prin PNDR, pe AFIR depus de marți, un proiect pentru drum agricol. S-a muncit destul de intens pentru identificarea operatorilor economici nonagricoli și agricoli. Pentru a face punctajul maxim necesar. Așteptăm să treacă perioada de depunere să ne intre la evaluare proiectul respectiv.

Am mai făcut niște pași importanți legat de Dispensarul din localitate, unde-l avem prevăzut pe buget local. Dar firma care-l avea în execuție a intrat în insolvență și momentan ne judecăm cu ei, încercăm să-l intabulăm așa cum este la roșu și să-l finanțăm prin CNI.

Am mai făcut și mici reparații la două poduri existente, care puneau oamenii în pericol. Am început reparații la școală, am finalizat creșă pe partea reparații. Creșa o avem obținută printr-un proiect integrat pe Măsură 3.22 prin AFIR. Cuprinde și reabilitarea Căminului Cultural din localitatea Jebel, vreo 2 km de asfalt, achiziție de utilaj multifuncțional și pentru a încheia proiectul care e din 2013 trebuie să deschidem și creșă. Nu știu să vă dau o estimare, sperăm să meargă mai repede dar avem ceva probleme cu avizele de la ISU și DSP. S-au făcut niște modificări între proiectant și executant și centrală de la stingerea incendiilor nu e amplasată unde e prevăzută în proiect. Căutăm să vedem care e cea mai ieftină soluție: să mutăm centrala prevăzută în proiect sau să schimbăm proiectul. Dar noi am demarat toate proiectele de avizare”, a transmis primarul comunei Jebel, Dan Vatriș.

Reamintim, Anghel Saligny este un program de investiții pentru autoritățile locale, beneficiare fiind primăriile. Finanțarea programului se asigură de la bugetul de stat.

GALERIE foto:

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*