Eveniment

Intervențiile pompierilor timișeni în luna octombrie

Intervențiile pompierilor timișeni în luna octombrie

În luna octombrie, pompierii militari timișeni au răspuns la un număr de 3634 de intervenții și misiuni specifice, față de 2930 în luna septembrie, însumând o medie de aproximativ 118 intervenții pe zi.

Din totalul intervențiilor, 1958 de solicitări au fost pe partea de acordare a primului ajutor medical de urgență, echipajele SMURD având o medie de 64 de intervenții pe zi. Paramedicii militari au acordat primul ajutor unui număr de 2767 de persoane, dintre care 111 copii. Cele mai multe solicitări au fost pe partea de afecțiuni diverse medicale (chirurgicale, medicale, neurologice, oftalmologice), cu 860 de solicitări, urmate de solicitările pe partea de traumatisme – 442 de cazuri, epidemii (COVID 19) – 217 solicitări, afecțiuni cardiace – 139 de solicitări, intoxicații – 113 solicitări, accidente rutiere fără victime încarcerate – 89 de solicitări și 98 de solicitări pentru alte afecțiuni.

În ceea ce privește intervențiile pentru stingerea incendiilor, în luna octombrie pompierii au fost solicitați pentru stingerea unui număr de 39 de incendii cu pagube și 31 de incendii de vegetație uscată. Principala cauză a incendiilor din luna octombrie a fost foc deschis în spații deschise (vegetație uscată, deșeuri, miriște etc.) cu un număr de 21 de incendii, pe locul doi situându-se incendiile provocate de fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător – 15 cazuri.

Echipajele de pompieri au asigurat măsuri specifice și au acordat primul ajutor medical la un număr de 94 de accidente rutiere și feroviare, dintre care 5 accidente rutiere/feroviare cu victime încarcerate.

Pe lângă intervențiile în situații de urgență, pompierii au desfășurat 1271 de misiuni specifice contextului actual creat de pandemia de coronavirus și anume misiuni de informare preventivă, controale privind respectarea măsurilor de prevenire COVID 19 și transport persoane pozitive COVID 19.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*