Eveniment

Medic din Mehedinți, audiat pentru „vaccinare la chiuvetă”. Percheziții și în Timiș

Medic din Mehedinți, audiat pentru „vaccinare la chiuvetă”. Percheziții și în Timiș

Mai multe descinderi s-au desfășurat miercuri dimineață în Timiș, Mehedinți și Gorj într-un dosar de „vaccinare la chiuvetă”.

Oamenii legii au făcut percheziții la 6 adrese din cele trei județe, la persoane suspectate că ar face parte dintr-o rețea care asigura obținerea de certificate de vaccinare fără însă că beneficiarul să fi fost imunizat.

Cercetările au început în urmă cu câteva luni, atunci când unul dintre cei care a primit de un certificat de vaccinare, fără să fi făcut vreo doză, a ajuns în spital în stare gravă.

Oamenii legii au descins la Giarmata Vii și la alte 3 adrese din Drobeta Turnu Severin și 2 în județul Gorj.

Printre cei ridicați în această dimineață se numără și un medic din județul Mehedinți. Acesta este suspectat că i-a înscris pe doritori în registrul european de vaccinare fără că aceștia să fi fost imunizați. Dozele de vaccin erau aruncate în chiuvetă în loc să le fie administrate oamenilor.

„În dosar, se efectuează cercetări cu privire la infracțiunile de fals intelectual, uz de fals, fals informatic și zădărnicirea combaterii bolilor, constând în aceea că mai multe persoane s-au prezentat pentru a fi internate la spital cu simptomatologie gravă de infectare cu virusul Sars CoV 2 și au prezentat la internare certificate de vaccinare anti-covid, pentru care există suspiciunea că ar fi false. Ulterior executării perchezițiilor, vor fi puse în executare 8 mandate de aducere”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*