Administrație

Primăria Timișoara solicită 14 milioane lei din Fondul de Mediu pentru transformarea Colegiului Tehnic „Henri Coandă” în prima școală cu clădiri smart

Primăria Timișoara solicită 14 milioane lei din Fondul de Mediu pentru transformarea Colegiului Tehnic „Henri Coandă” în prima școală cu clădiri smart

Primăria Timișoara are în lucru documentația pentru obținerea a 14 milioane de lei fonduri nerambursabile, pentru reabilitarea energetică a Colegiului Tehnic ”Henri Coandă”. Proiectul va fi depus la Fondul de Mediu și mai avem de parcurs încă o etapă, cea a actualizării documentației tehnico-economică de către Consiliul Local Timișoara.

Astfel, în următoarea ședință de plen a Consiliului Local Timișoara, consilierii locali vor dezbate actualizarea documentației tehnico-economice – faza DALI – și a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice prin reabilitare termică construcții și instalații la Colegiul Tehnic Henri Coandă”. Bugetul total estimat pentru acest proiect este de 22,9 milioane de lei.

Aproape 700 de copii vor putea să învețe în prima școală cu clădiri smart din Timișoara. Este un prim proiect care trebuia făcut demult și care devine cu atât mai relevant acum, când vedem cât de importantă este energia verde în contextul actualei crize energetice. Clădirile colegiului vor utiliza surse regenerabile de energie obținute prin montarea de panouri solare și cinci corpuri de clădire vor fi reabilitate termic: clădirea colegiului și laboratoarele, internatul, atelierul, cantina și sala de sport. De asemenea, vom reface cu ajutorul fondurilor nerambursabile și toate instalațiile din interior, precum și sistemele de iluminat. Practic, vorbim despre prima instituție cu clădiri inteligente din oraș”, a precizat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Cofinanțarea Primăriei Timișoara la acest proiect se ridică la 8,9 milioane de lei, reprezentând contribuția proprie la cheltuielile eligibile și neeligibile.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*