Administrație

Fritz: Pentru a trece cu bine peste noiembrie avem nevoie de minim 30 de milioane de lei pentru funcționarea în regim de avarie a Colterm

Fritz: Pentru a trece cu bine peste noiembrie avem nevoie de minim 30 de milioane de lei pentru funcționarea în regim de avarie a Colterm

Consiliul Județean Timiș alocă 1.215.000 de lei pentru a acoperi o parte din factura de gaz a Colterm.

Anunțul a fost făcut de Dominic Fritz, primarul Timișoarei. Potrivit acestuia, însă e nevoie de mai mulți bani, minim 30 de milioane de lei, pentru funcționarea în regim de avarie a Colterm, doar cu CET Sud.

“În momente dificile este important să acționăm solidar. Consiliul Județean Timiș va acorda 1.215.000 de lei pentru a acoperi o parte din factura de gaz a Colterm, iar pentru asta îi mulțumesc. Estimările noastre arată că pentru a trece cu bine peste luna noiembrie avem nevoie de minim 30 de milioane de lei pentru funcționarea în regim de avarie a Colterm, doar cu CET Sud.

Asta este doar factura de combustibil pe care compania trebuie să o plătească în următoarele 30 de zile pentru a alimenta cu căldură și apă caldă casele timișorenilor și spitalele racordate la sistemul centralizat de încălzire, chiar dacă afară încă nu este ger, iar producția a trecut preponderent pe cărbune

În Timișoara locuiește aproape jumătate din populația județului Timiș, oameni care contribuie prin taxele și impozitele lor la bunăstarea județului și a zonei. Este un gest de solidaritate normal în astfel de aceste vremuri grele pe care le traversăm cu toții.

Banii județeni sunt un gest important în acest context și va trebui și din bugetul local să tăiem la sânge din alte cheltuieli pentru a mai suplimenta sumele de bani pentru Colterm. Dar avem nevoie și de un ajutor imediat de la Guvern.

În acest context, am avut azi, împreună cu peste 20 de primari de municipii o întâlnire cu premierul Florin Cîțu, pentru a găsi împreună o soluție pentru termoficarea centralizată din țară. Cu toții ne confruntăm cu aceleași probleme. Am primit asigurări că Guvernul va veni cu un sprijin financiar pe termen scurt și sper ca acest lucru să se întâmple cât mai repede. Milioane de oameni din această țară, racordați la sisteme centralizate de încălzire, se uită în aceste momente spre Guvern pentru sprijin și pentru ca această criză energetică să nu se transforme într-una umanitară”, a precizat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Un comentariu

  1. Toader Mihai Laurențiu

    Omul acesta este nebun… Vrea s funcționa în regim de avarie toată luna, când și urina este mai calda decât caloriferele. Într-adevăr nu este foarte frig afara dar căldura oricum nu este suficienta chiar și asa. Când va venii frigul mai tare o sa înghețam in case deși plătim sute de lei lunar pentru căldură.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*