Administrație

În această seară Colterm va fi reconectat la gaz și va putea reporni sistemul de încălzire

În această seară Colterm va fi reconectat la gaz și va putea reporni sistemul de încălzire

Primarul Dominic Fritz a anunțat că a reușit să găsească o soluție de avarie cu un alt furnizor de gaz.

Astfel, se va încheia un contract de urgență pentru o cantitate de gaz care asigură clienților Colterm căldura și apa caldă pentru o săptămână, într-un sistem minimal.

În această seară Colterm va fi reconectat la gaz și va putea reporni sistemul de încălzire.

“Plata o asigurăm în avans din bugetul local: 5 milioane de lei, toți banii de care dispunem momentan. Din păcate, va putea opera doar cu CET Sud cu un consum minim de gaz, ceea ce va asigura funcționarea sistemului preponderent în orele de noapte. Spitalele vor avea căldură fără întrerupere.

Continuăm să lucrăm pe mai multe variante de soluții pentru ca timișorenii abonați la Colterm și spitalele să aibă în această iarnă căldură și apă caldă. Susținerea din partea bugetului de stat va trebuie să joace un rol important, acest lucru fiind valabil pentru toate companiile de termoficare din România.
Urmează o perioadă grea pentru toți din cauza creșterii prețului la gaz și energie electrică și facem tot ce putem la nivel local și național să o trecem cu bine. Costuri însă vor fi, pentru toți, iar Timișoara a fost un semnal de alarmă. De aceea este necesară o soluție națională care să sprijine și consumatorii cu centrale proprii și pe cei conectați la sistemele publice de termoficare.

Devine din ce în ce mai clar că putem să depășim această criză prin solidaritate, dialog pe soluții comune și sinceritate față de cetățeni”, a explicat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*