Administrație

Consilier local PSD: Am contestat hotărârea privind taxele și impozitele in Timișoara pe 2022

Consilier local PSD: Am contestat hotărârea privind taxele și impozitele in Timișoara pe 2022

Social democratul Radu Țoancă, consilier municipal, anunță că a contestat la Prefectura Timiș  proiectul de hotărâre privind stabilirea taxelor și impozitelor pe anul 2022 în Timișoara.

În plus, acesta a solicitat să fie verificată legalitatea reluării votului și atacarea, în Contenciosul Administrativ, a hotărârii, dacă sunt sesizate elemente care încalcă prevederile Codului Administrativ.

“Așa cum am promis ieri în plenul Consiliului Local Timisoara, astăzi am contestat la Instiuția Prefectului Timiș proiectul de Hotărâre privind stabilirea taxelor și impozitelor pe anul 2022 . Am atașat plângerii dovada primului vot (12 pentru si 10 împotriva) si lista consilierilor care au votat la Punctul nr 2 de pe Ordinea de zi . Pentru ca proiectul să fie validat era nevoie de votul a 14 ( nu 12) consilieri locali.
Am solicitat Prefecturii verifice legalitatea reluării votului si atacarea, in Contenciosul Administrativ, a hotărârii, dacă sunt sesizate elemente care încalcă prevederile Codului Administrativ.
Colegii noștri mai tineri si mai lipsiti de experiență de la USR trebuie să înțeleagă că administrația publică locală nu este jucaria lor personala , cu care se pot juca în nisip după bunul lor plac , așa cum au făcut un an cu Colterm, până când au distrus iremediabil sistemul centralizat de termoficare al orașului !
Dacă Prefectura Timiș va sesiza încălcări ale legislației și va solicita Consiliului Local Timișoara reluarea acestui vot, sper ca până atunci PNL va rezolva , într-un fel sau altul, problema colegului lor iubitor de USR și că majoritatea consilierilor vom respinge majorarea taxelor și impozitelor locale, promovată de administrația Fritz . Timișoara este – și fară majorările preconizate pentru anul 2022- municipiul cu cele mai ridicate biruri fiscale din România”, a precizat consilierul municipal PSD, Radu Țoancă.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*