Administrație

Timișoara va depune pentru finanțare două proiecte pe un nou program

Timișoara va depune pentru finanțare două proiecte pe un nou program

Primăria Timișoara va depune, în cel mai scurt timp, două proiecte pentru finanțare prin programul Anghel Saligny. Valoarea totală a celor două proiecte însumează peste 17 milioane de lei.

Astăzi, primarul Dominic Fritz propune Consiliului Local Timișoara să aprobe devizele actualizate pentru aceste două proiecte:

1.Pasarelă pietonală în zona Universității de Vest. Noua pasarelă fi amplasată între Podul Michelangelo și Podul Mihai Viteazul, într-o zonă în care pe o distanță de 900 m unde nu există niciun pod pentru pietoni. Valoarea estimată este de 4,8 milioane de lei, din care finanțarea prin programul Anghel Saligny ar fi de 4,665 milioane, iar 145.000 de lei vor fi alocați din bugetul local. Pasarela pietonală de la UVT,denumită și Tunelul Luminii, va fi destinată exclusiv pietonilor și bicicliștilor și este în faza de pregătire a licitației pentru realizarea Proiectului Tehnic și a execuție.

2.Pasarela Gelu Crizantemelor Pasarela actuală are o lungime de 46 metri, este în stare de degradatre și nu poate fi folosită de bicicliști din cauza pantei abrupte. Amplasată în zona Iosefin-Dâmbovița, ea asigură legătura cu Turnul de Apă, care va fi reabilitat și transformat în perspectiva anului 2023, când Timișoara va deține titlul de Capitală Culturală Europeană. Va fi prevăzută cu iluminat arhitectural și piste de bicicliști, va avea spații verzi și va încuraja astfel circulația pietonală și cu bicicleta. Valoarea estimată este de 12,6 milioane de lei – din care aproape 11,7 milioane de lei din bugetul de stat, restul din bugetul local. Reabilitarea și transormarea Pasarelei Crizantemelor Gelu se află în faza de faza de pregătire a achiziției penmtru desemnarea executantului.

Administrația pe care o conduc va accesa toate programele puse la dispoziție. Avem, deci, douăproiecte mature, pe care le vom depune în următoarele zile pe acest program și îndemn consilierii locali să nu se opună intereselor Timișoarei. Să atragem bani pentru oraș. Vom depune și alte proiecte pe acest program, pentru că avem destule astfel de proiecte la maturitate, adică gata de a fi implementate”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*