Eveniment

Timișeni amendați pentru că nu purtau masca sau au plecat din carantină

Timișeni amendați pentru că nu purtau masca sau au plecat din carantină
Adora Beauty

Polițiștii timișeni împreună cu polițiștii locali, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș, pompierii din cadrul I.S.U. Banat și reprezentanți ai I.T.M Timiș au desfășurat acțiuni în sistem integrat în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19.

În cursul zilei de ieri, 25 octombrie, la activităţi au participat 314 forţe de ordine, fiind verificate 131 de societăți comerciale, precum şi 110 mijloace de transport persoane, dintre care 37 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 3.000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 106 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 60.000 de lei, dintre acestea, 87 de sancțiuni, în valoare de 36.500 de lei, fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare și 16 sancțiuni, în valoare de 3.500 de lei, pentru nerespectarea interdicțiilor privind circulația sau deplasarea.

De asemenea, au fost aplicate două sancțiuni, în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii carantinării și o sancțiune, în valoare de 15.000 de lei, pentru nerespectarea de către operatorii de transporturi a intervalelor orare în care această activitate este permisă.

Având în vedere situația actuală la care este supusă întreaga omenire și numărul crescut al persoanelor confirmate cu virusul Covid-19, polițiștii acționează în continuare pentru ca noile prevederile instituite să fie respectate.

Vă aducem la cunoștință faptul că, începând din data de 25 octombrie a.c., pentru următoarele 30 de zile, se instituie următoarele măsuri:

– purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, devine obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise , precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun;

– este interzisă circulația persoanele nevaccinate, în afara locuinței sau gospodăriei, între orele 22.00-05.00;

– unitățile comerciale își vor încheia activitatea la ora 21.00;

– activitatea restaurantelor, cafenelelor și teraselor este permisă până la 50% din capacitate, între orele 05.00-21.00;

– barurile, cluburile și discotecile se închid, iar evenimentele private și spectacolele sunt interzise;

-se interzice participarea spectatorilor la competițiile sportive;

– accesul la toate activitățile și evenimentele, precum și accesul în toate instituțiile publice este permis doar cu Certificatul Verde;

– organizarea programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă de acasă pentru cel puțin 50% din angajați.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*