Politic

Deputatul Marilen Pirtea: „Criza frigului” debutează în Timișoara. Fără experiență și expertiză managerială, eșecul lovește precum crivățul

Deputatul Marilen Pirtea: „Criza frigului” debutează în Timișoara. Fără experiență și expertiză managerială, eșecul lovește precum crivățul

Întreruperea furnizării gazului către Colterm, începând de azi, transformă Timișoara într-un oraș bântuit de stafia frigului și a lipsei de alimentare cu apă caldă, pentru aproape 50 de mii de gospodării timișorene, o situație de neconceput pentru capitala regiunii de Vest a țării”, remarcă deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea.

Insolvența Colterm, furnizorul de agent termic și apă caldă în regim centralizat din Timișoara, vine foarte târziu și se suprapune cu multe disensiuni politice cu privire la gestiunea acestui serviciu. Edilii timișoreni, domnul primar Dominic Fritz și „specialistul de serviciu”, domnul viceprimar Ruben Lațcău, au afirmat permanent că sunt eroii conducerii prin specialiști în administrația locală timișoreană. Mai mult, nu au acceptat consultări, i-au lăsat pe aliații lor liberali să vorbească de unii singuri, căutând să blocheze orice observații publice față de maniera lor de conducere, clamând faptul că doar calea unor decizii tehnice, date de către specialiști, poate fi un răspuns corect în criza Colterm, nicidecum dezbaterea publică pe argumente reale”, subliniază deputatul liberal.

Din păcate, tergiversările, greșelile decizionale, lipsa de comunicare și inabilitatea de a impune un proiect strategic de restructurare a Colterm-ului, au determinat, la începutul acestui sezon rece, aruncarea acestui subiect, al administrării Colterm, legat de siguranța publică în comunitatea timișoreană, în mijlocul disensiunilor politice. USR a dovedit din plin o evidentă lipsă de experiență managerială, completată cu multă naivitate, atunci când nu a reușit să anticipeze avalanșa de reacții politice, generate de întârzierea de luni de zile a unui pas spre insolvență, sau de inconsecvența în cumpărarea certificatelor verzi și „încasarea” amenzii de 21 de milioane de euro. Toți politicienii locali, dar și unii politicieni din politica națională, au reacționat cu mirare și cu dezamăgire față de incapacitatea executivului USR de a rezolva criza Colterm. Am ajuns să fim un caz binecunoscut în țară pentru eșecul unei administrații USR care, în spatele unui slogan despre „administrație prin specialiști”, a pierdut controlul și a generat o situație critică, de care depinde chiar securitatea publică a unei comunități mari, care ar fi trebuit rezolvată cu tact managerial desăvârșit. Dimpotrivă, din amânare în amânare, din criză mai mică în criză mai mare, subiectul legat de Colterm a ajuns să fie „aruncat” în mijlocul disensiunilor politice, situate tot mai departe de o necesară abordare managerială, singura prin care ar fi fost posibilă evitarea alunecării spre „criza frigului”, care debutează astăzi în Timișoara”, conchide Marilen Pirtea, deputat liberal de Timiș.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*