Eveniment

Șoferii, informați despre siguranță rutieră

Șoferii, informați despre siguranță rutieră

În perioada 18-22 octombrie, politiștii rutieri au desfășurat în județul Timiș campania preventivă “De ce siguranța rutieră”. Această activitate este realizată în vederea responsabilizării participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Campania a vizat toți utilizatorii drumurilor publice, respectiv conducători auto, pietoni, călători, bicicliști, pasageri, motocicliști, prezentându-le beneficiile siguranței rutiere.

În cadrul activităților politiștii municipiilor Timișoara, Lugoj și Sânnicolau Mare au distribuit în trafic peste 200 de materiale preventive cu mesaje precum „Și tu poți salva o viață!, „Alege Siguranța Rutieră!”, Viteza excesivă ucide!”, Poartă centura de siguranță!”, Telefoanele mobile distrag atenția!”, Nu consuma băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive la volan!”, Nu fi agresiv în trafic!”.

Toate aceste mesaje au fost promovate și prin intermediul a 110 afișe expuse la sediile unor instituții publice sau private accesibile publicului.

”Siguranța rutieră reprezintă toate măsurile și metodele utilizate pentru a preveni decesul sau rănirea gravă a participanților la traficul rutier. Viteza este una dintre cele mai mari probleme, crescând cu mult riscul producerii unui accident, fiind cauza principală în aproximativ 30% dintre accidentele de circulație mortale. Facem apel la toți participanții la traficul rutier să respecte regulile de circulație, să fie atenți atunci când circulă pe drumurile publice și să prevină, pe cât posibil, evenimentele rutiere”, transmite IPJ Timiș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*