Administrație

Primarul Fritz: „Atacați-mă, dacă nu aveți argumente sau soluții. Dar lăsați familia mea în pace”

Primarul Fritz: „Atacați-mă, dacă nu aveți argumente sau soluții. Dar lăsați familia mea în pace”

Primarul Timișoarei reacționează după ce în presă au apărut informații despre noua vila în care s-a mutat acesta cu familia.

Edilul susține că sunt zvonuri cum că s-a mutat doar să scape de încălzirea centralizată.

“M-am obișnuit, din ziua în care mi-am declarat candidatura la Primăria Timișoara, la tot felul de fake news, atacuri și minciuni despre mine. Că sunt spion, că nu am diplome, că nu am dreptul să fiu primar etc. De obicei nu răspund, pentru că sunt prea multe probleme reale de rezolvat să mă pot ocupa și de cele inventate.

Știam că e doar o chestiune de timp în care și familia mea va fi obiectul unor atacuri. Acum circulă un fake news bizar cum că m-am mutat cu soția într-o vilă pentru că nu mai vreau să stau cu copilul meu legat de Colterm. De data asta răspund, pentru că nu mai e vorba doar despre mine.

Soția mea lucrează de 10 ani în zone de calamități și război. A fost pe posturi în Republica Democrată Congo, în Haiti, în Irak și, în ultimii doi ani, în Republica Centrafricană, unde a făcut parte din echipa care a coordonat răspunsul ONU la pandemie, într-o țară aflată în război civil, cu un sistem medical aproape inexistent. Nu cunosc o altă ființă umană mai curajoasă, tenace și inteligentă.

După 10 ani de trăit în zone de conflict, și-a dorit foarte mult să crească copilul nostru (și sperăm să nu fie ultimul!) într-o casă a ei. La Timișoara. Apartamentul de burlac pe care mi l-am cumpărat în 2015 a devenit prea mic pentru familia noastră mărită. După multe luni de căutare, ne-am găsit refugiul nostru și abia așteptăm să ne mutăm.

Niciunul dintre cele două imobile nu sunt racordate la Colterm, așa s-a întâmplat. Mi-aș dori ca cei care propagă aceste atacuri despre viața mea privată ar investi măcar o fracție din resursele și energia lor în găsirea de soluții pentru Colterm. Colterm nu ar fi ajuns în această situație dacă interesul public ar fi fost pe agenda celor care acum, evident, caută țap ispășitor după ce au păgubit orașul și și-au mărit buzunarele.

Încă un detaliu: soția mea, nefiind cetățean UE, nu are voie să dețină terenuri în România, doar imobile. Așa că m-a făcut pe mine proprietar al terenului pe care stă casa ei. Îi mulțumesc. Voi menționa donația în următoarea mea declarație de avere. E totul la vedere, case closed.

Sunt o persoană publică, mi-am asumat asta. Știu că prezența mea și a multor colegi deranjează, nu facem mișmașuri, vrem să se respecte legea în țara asta și prin urmare trebuie, cu orice preț, să fim decredibilizați. Atacați-mă, dacă nu aveți argumente sau soluții. Dar lăsați familia mea în pace”, a spus primarul Dominic Fritz.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*