Eveniment

Certificatele verzi, la control

Certificatele verzi, la control

La data de 22/23 octombrie, în intervalul orar 18.00-01.00, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, precum și jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara, împreună cu lucrători ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș, au desfăşurat o acţiune cu efective mărite pe raza de competență a Poliției Municipiului Timișoara, pentru prevenirea infracționalității stradale, a faptelor cu violență, precum și pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov2.

În acest context, au fost legitimate 194 de persoane, verificate 72 de societăți comerciale și controlate 71 de autoturisme.

Polițiștii au aplicat 120 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 46.320 de lei, dintre care 26 la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoare de 11.900 de lei şi 31 de sancțiuni au fost aplicate la O.U.G. 195/2002R pentru încălcarea unor norme la regimul rutier, în valoare de 9.450 de lei.

De asemenea, 62 de sancţiuni, în valoare de 24.000 de lei, au fost aplicate la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, fiind verificate 101 Certificate Digitale Verzi privind COVID-19.

Totodată, au fost verificați 8 paznici și acționate 5 butoane de panică, nefiind constatate nereguli.

Polițiștii au intervenit la 15 apeluri 112.

Întrucât sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare, recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică şi să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Reamintim faptul că în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

Polițiștii vor acționa în continuare în vederea prevenirii răspândirii infecției cu noul coronavirus şi asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*