Eveniment

Pompierii timișeni participă la un exercițiu internațional de protecție civilă

Pompierii timișeni participă la un exercițiu internațional de protecție civilă

Activitățile din prima zi a Exercițiului Internațional de Protecție Civilă EU ROMODEX Timișoara sunt în plină desfășurare.

Imediat după sosirea în Timișoara a celor 7 module specializate de protecție civilă, au fost simulate procedurile de trecere a frontierei și de control vamal, fiecare participant fiind nevoit să prezinte, pe lângă documentele de identitate, certificatul verde electronic care atestă vaccinarea împotriva COVID-19 sau că persoana a trecut prin boală în ultimele 180 de zile. Ulterior, la Centrul de Recepție/Plecare – RDC (Reception/Departure Center), șefii modulelor de intervenție au primit informații generale referitoare la scenariul exercițiului, autoritățile locale responsabile cu managementul situațiilor de urgență, precum și despre ceilalți actori prezenți în teren.

Următoarea etapă a fost cea de instalare a modulelor specializate în tabăra de operații, urmând ca după ședința de coordonare cu autoritățile locale, liderii modulelor să primească primele misiuni care pot consta în evaluarea situației din teren, în zonele afectate, și pregătirea acestora pentru primele intervenții care vor avea loc începând din această seară și pe tot parcursul nopții.

Modulele de protecție civilă care vor participa la acest exercițiu sunt următoarele:

Belgia: modul de purificare a apei (WaterPurification)
Croația: Salvarea victimelor inundațiilor folosind bărci (Flood Rescue Using Boats)
România: modul de pompare de mare capacitate (High Capacity Pumping)
Slovacia: Tabără pentru sinistrați (EmergencyTemporary Camp)
Slovenia: modul de pompare de mare capacitate (High Capacity Pumping)
Spania: Salvarea pe timpul inundațiilor folosin bărci (Flood Rescue Using Boats)
Țările Baltice (Lituania, Letonia și Estonia): modul de pompare de mare capacitate (High CapacityPumping).

Rolul acestui exercițiu este de a verifica și de a actualiza procedurile de lucru ale echipelor de intervenție și de a consolida relațiile de cooperare și coordonare între statele participante.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*