Administrație

Alin Nica: „Eu am venit încă din februarie cu una din soluțiile la criza Colterm”

Alin Nica: „Eu am venit încă din februarie cu una din soluțiile la criza Colterm”

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, susține că încă de la începutul anului i-a prezentat primarului Dominic Fritz  soluții pentru a scădea cu 30%  costurile de funcționare la Colterm. Însă edilul nu s-a arătat interesat de propunere.

Deși nu am spus-o public, eu am venit încă din februarie cu una din soluțiile la criza Colterm, atunci când am fost la Transgaz pentru a rezolva problema conductei din zona Deta-Moravița. Am avut o idee de a reduce cu 30% costurile cu aprovizionarea cu gaz la CET Sud prin realizarea unei bucle interne, locale de înțepare în rețeaua de transport națională și eliminarea distribuitorului. Din păcate, în întâlnirile mele succesive cu cei de la Transgaz, a venit aici directorul general și l-am întrebat: domnul Fritz a mai dat vreun telefon, a mai sunat în legătură cu această investiție minoră raportat la problemele cu care se confruntă Colterm și răspunsul a fost de fiecare dată:  NU!”, a explicat Alin Nica, șeful CJT.

La fel s-a întâmplat și cu amenda de la Colterm tot din lipsă de preocupare și cu 1% din acea amendă, pentru că această amendă costă 1 milion de lei, 200.000 de euro, într-o lună de zile, CET Sud avea gaz cu 30% mai ieftin. De ce s-a luat această decizie să nu se facă această investiție care se poate face și acum, timpul nu e pierdut, doar primăria poate să răspundă. Problema nu ține de CJT, dar asta pe mine nu mă face insensibil la suferințele oamenilor, dar mă voi implica pentru că și pe mine m-au votat majoritatea timișorenilor. Este frustrant să văd că cei care sunt îndrituiți din punct de vedere legal să rezolve această problemă nu o fac”, a mai adăugat Nica.

În plus, Alin Nica trage un semnal de alarmă pentru administrația Fritz “să se trezească pentru că viețile oamenilor sunt în joc, căldură în casă este o  utilitate esențială. Nu te poți juca cu chestiunea asta și să te lamentezi, să cauți vinovați, dar numai soluții să nu găsești. Datul vinei ba pe administrațiile anterioare ba pe prețul la gaz nu o să le țină de cald timișorenilor. În loc să se lamenteze și să se milogească la Guvern să-I rezolve problemele, primarul Fritz ar trebui să vină cu un plan de redresare al societății, cum am cerut din primăvară”.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*