Social

Servicii medicale, sociale, educaționale și interculturale pentru cetățenii din teritoriul GAL Freidorf

Servicii medicale, sociale, educaționale și interculturale pentru cetățenii din teritoriul GAL Freidorf

GAL Freidorf anunță începerea implementării proiectului Furnizarea de servicii medicale în teritoriul SDL GAL Freidorf, proiect finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 prin Strategia de Dezvoltare Locală a GAL Freidorf, în valoare de 1,323,331.22 lei.

Proiectul se va desfășura în perioada septembrie 2021 – octombrie 2023 și oferă asistență medicală cardiovasculară, integrarea grupului țintă în sistemul medical la nivel local și educarea si sensibilizarea grupului țintă la problemele de sănătate pentru 1200 de persoane care au domiciliul în teritoriul SDL al GAL Freidorf și sunt persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială (persoane cu dizabilități, persoanele aparținând minorității roma, persoanele care se confrunta cu un grad ridicat de deprivare materială severă).

Persoanele interesate de a beneficia de serviciile oferite prin aceste proiecte trebuie să se înregistreze în grupurile țintă aferente fiecărui proiect. Pentru detalii și înscriere pot contacta GAL Freidorf la sediul asociației str. Tudor Vladimirescu nr. 25, cam. 8, telefon 0256 702745, pagina de Facebook Asociatia GAL Freidorf, pe site-ul Asociației www.galfreidorf.ro secțiunea Contact, sau prin completarea chestionarului privind accederea în grupurile țintă din secțiunea Chestionare.

De asemenea, anunțăm semnarea contractelor de finanțare pentru proiectul Învață să reușești! – servicii integrate în comunitate proiect ce va fi implementat de către Fundația United Way România și Școala Gimnazială nr. 15, și Pro Freidorf Incluziune socială și parteneriat activ pentru combaterea marginalizării ce va fi implementat de către Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara în parteneriat cu Asociația Luptă Zâmbește și Trăiește.

Persoanele interesate de înscrierea în grupurile țintă o pot face prin variantele enumerate mai sus.

În luna octombrie au început activitățile proiectului Sprijin pentru implementarea SDL GAL Freidorf prin acțiuni cultural-educaționale, finanțat de Primăria Timișoara prin Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișora.

În cadrul acestui proiect sunt prevăzute activități de formare profesională pentru profesorii din școlile din teritoriul GAL Freidorf ( de exemplu curs manager proiect, acreditat ANC), facilitarea comunității prin întâlniri cu cetațeni interesați de a intra în grupurile țintă ale proiectelor selectate de GAL, activități intercuturale prin concursuri de proiecte între clase, sportive, muzicale, premiate cu table smart/interactive, instrumente muzicale, echipamente sportive.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*