Administrație

Se extinde sistemul TimPark. Noutățile noului regulament

Se extinde sistemul TimPark. Noutățile noului regulament

Cetățenii Timișoarei au participat luni la a doua consultare publică pe tema sistemului de administrare a parcărilor publice din Timișoara.

Subiectul a fost regulamentul de parcări publice, iar consultarea a avut loc online, prin intermediul platformei ZOOM, la care s-au înscris 18 persoane pentru a lua cuvântul.

Viceprimarul Ruben Lațcău a prezentat avantajele unei îmbunătățiri aduse regulamentului actual. „Sistemul nou de abonament rezidențial va încuraja și va răsplăti locuitorii din respectivul cartier […] Practic, pentru a rezerva un abonament rezidențial într-o nouă subzonă rezidențială, o să ai nevoie fie de buletin, fie de viză de flotant”, transmite viceprimarul Ruben Lațcău.

În plus, spune că „în modul acesta, întâietate vor avea locuitorii care locuiesc cu adevărat în cartier.”

Problema parcării în oraș rămâne una de importanță pentru oraș, iar o parte din propunerile venite din partea cetățenilor vor fi incluse în viitorul sistemului TimPark.

Astfel, în zona centrală nu se vor mai emite abonamente, permițând cât mai multor șoferi să folosească același loc de parcare. În zona centrală, se va parca doar la oră și costul parcării va crește de la o oră la alta. De asemenea, pentru aceste locuri de parcare/staționare, perioada de taxare este cea mai lungă: luni – duminică între orele 08,00 – 20,00 – cu taxă; orele 20,00 – 8,00 – fără taxă.

O altă noutate a noului Regulament, este diferențierea locurilor de parcare/staționare aflate în interiorul sistemului TimPark.

Astfel, pe locurile de parcare/staționare destinate uzului general (locurile de parcare albe), apot parca/staționa autovehiculele care dețin abonamente de parcare compatibile cu zona parcării/staționării sau au achitat tariful de parcare prin voucher sau SMS. Ele vor fi evidențiate printr-un marcaj longitudinal alb, paralel cu bordura și pe aceste locuri se poate staționa/parca după următorul program: pe cele aflate în zonele roșie (I), galbenă (II) și albastră (III): luni – sâmbătă între orele 08,00 – 20,00 – cu taxă; orele 20,00 – 8,00 – fără taxă; duminica și sărbătorile legale – fără taxă, iar pe cele aflate în zona verde (0): luni – duminică între orele 08,00 – 20,00 – cu taxă; orele 20,00 – 8,00 – fără taxă.

Detalii aici:

https://www.primariatm.ro/2021/09/28/regulamentul-de-functionare-a-sistemului-de-parcare-a-autovehiculelor-in-municipiul-timisoara.  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*