Administrație

Școala din Bucovăț are noi spații ultramoderne pentru elevi/ VIDEO

Școala din Bucovăț are noi spații ultramoderne pentru elevi/ VIDEO
Adora Beauty

Începutul anului școlar le-a adus elevilor din comuna Bucovăț o mare bucurie! Unitatea de învățământ în care aceștia învață a fost modernizată la standarde europene.

Pereții albi au fost decorați cu diverse planșe, table inteligente dotate cu hărți în unele laboratoare, clasele au fost mobilate cu bănci noi, iar pe coridoare au apărut dulapuri moderne în care se pot depozita materiale sportive, dar și lucrurile elevilor.

Acest lucru a fost posibil cu o finanțare de 300 mii lei, bani din partea Consiliului Local. “Ne-am apucat de Școala Generală Nr.8 Bucovăț pe care am reabilitat-o în interior, toate sălile la nivel de Timișoara. Parchet, zugrăveală, instalații electrice, în unele clase și mobilier. Holurile, băile toate au fost renovate. Școala Generală Bucovăț cu clasele 0-VIII are mobilier nou, proiector, etc. Toate aceste lucruri au fost foarte necesare, datorită faptului că suntem în secolul XXI și lumea a evoluat și, a fost normal să dotăm școala cu toate aceste lucruri. Avem și table inteligente dotate cu hărți, în unele laboratoare, în sala de matematică este un tapet foarte frumos cu formule matematice. Și fiecare încăpere a fost renovată și particularizată pentru fiecare clasă în parte. Pe lângă sălile de clasă am mai modernizat și terenul de sport, curtea, exteriorul Școlii Generale, am făcut trotuarul, am pus flori, am plantat 160 de brazi. Totul este absolut renovat și nou”, a explicat edilul Gheorghe Pop.

Planurile nu se opresc aici. Conducerea primăriei lucrează deja la proiecte pentru mansardarea clădirii, întrucât cererea de înscriere a copiilor la școală este într-o continuă creștere.“ Avem în derulare și un proiect prin Agenția Fondului de Mediu, care este undeva la 3 milioane lei, acum facem cerere de finanțare, pentru școală pentru eficiență energetică, vrem să mansardăm școala. Sunt în lucru în Bucovăț 20 de PUZ-uri private, deci o să avem mult mai mulți copii. Am făcut un studiu de impact și pe viitor o să avem nevoie de cel puțin încă cinci săli de clasă. Avem deocamdată 170 de copii care învață aici. Elevii sunt de-a dreptul fascinați, până să înceapă școala nu a văzut nimeni cum arată și la începutul anului școlar când au intrat, vreo jumătate de oră, copiii s-au plimbat prin clase să vadă cum arată fiecare sală. A fost așa o zi a porților deschise. Au fost foarte impresionați de cum arată școala lor. Au lăsat-o într-un anumit fel și când au venit au descoperit o școală la standarde diferite”, a precizat primarul comunei Bucovăț, Gheorghe Pop.

VIDEO aici:

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*