Sport

Lotul de performanță de la CSC Ghiroda, antrenat de Ana Maria Bucșă, pregătiri pentru Campionatul European de karate

Lotul de performanță de la CSC Ghiroda, antrenat de Ana Maria Bucșă, pregătiri pentru Campionatul European de karate

Clubul Sportiv Comunal Ghiroda şi Giarmata Vii se mândreşte cu o serie de reuşite, printre care și cu campionii naționali și mondiali la karate.

Acum, Lotul de performanță se pregătește intens pentru Campionatul European de karate, care va avea loc la finele lui octombrie, la Oradea. Karate este o artă marțială și un mod de viață. Un practicant trebuie să fie pașnic, dar în cazul unui conflict inevitabil, poate aduce un adversar la pământ printr-o singură lovitură.

Ana Maria Bucșă este sensei al copiilor de la secția de Karate de la Clubul Sportiv Comunal Ghiroda și Giarmata Vii, cu 25 de ani experiență în competiție și 6 ani în antrenorat cu diverse grupe de copii.
După trei ani la CSC Ghiroda și Giarmata Vii a reușit  să formeze un lot de competiție care are multiplii campioni naționali și vicecampioni naționali.

Ana Maria Bucșă are 36 ani și  este CAMPIOANĂ Mondială Misckolc Ungaria 1996, VICECAMPIOANĂ Mondială 1998, Multiplă Campioană Europeană 2000-2010, Multiplă Campioană Națională 1996-2010, iar în 2019 a ocupat Loc 3 Campionat Mondial Bratislava Senioare. “Am început karate la vârstă de 8 ani, acum pot să zic că am ajuns la venerabila vârstă de 36 ani. Tot anunț că este ultimul concurs, de cinci ani încoace, și nu pare să fie ultimul. Deocamdată mă mențin în lot, sunt acolo pe primul loc. (…) De aproape trei ani de zile antrenez o grupă de copii, pe care am ajuns să îi numesc Lotul de performanță. Vreau să îi prezint și să-i cunoașteți mult mai bine, deoarece ei se pregătesc pentru Campionatul European ce va avea loc la sfârșitul lunii, la Oradea. Se pregătește doar Lotul de performanță, cei legitimați la Federație. Ne antrenăm intens de trei ori pe săptămână, o oră jumate, luni-miercuri-vineri, deoarece se face o distincție foarte bine între Lotul de performanță și cei care sunt amatori. I-am împărțit pe grupe, bineînțeles, iar performanța se antrenează în ultima parte, o oră jumătate”, a precizat Ana Maria Bucșă, antrenor secția Karate la CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

Pentru Campionatul European sunt selectată în lotul național la senioare, iar elevul meu Luigi Catanese este și el selecționat la lot la categoria de vârsta 13-14 ani kata individual, el fiind recent din nou campion național”, a mai adăugat Ana Maria Bucșă.

Recent, copiii au participat la Campionatul Național de karate pentru juniori, spune antrenoarea Ana Maria Bucșă. În 25 septembrie am avut Campionatul Național de copii și pe baza lui s-a făcut Lotul Național, iar Ghiroda va fi reprezentată de un sportiv de performanță din cadrul Clubului comunal Ghiroda și Giarmata Vii, se numește Luigi Catanese. Iar al doilea care are o experiență mai mare, sunt eu”.

Am 13 ani, practic karate de la 7 ani. Îmi place foarte mult acest sport, am avut multe rezultate foarte bune. Recent am devenit campion național la Oradea și merg încrezător spre Campionatul European de la Oradea”, a precizat Luigi Catanese, multiplu campion național la karate.

Acum trei ani când am auzit că se face karate în Ghiroda am fost foarte pasionat și am venit să încerc. După un an am avut deja foarte multe rezultate. La Cupa Banzai, la Moșnița, Giroc, Arad și Timișoara. Am luat foarte multe Locuri I, trei Locuri de 3 și trei Locuri de 2. Sunt campion național și am fost și înainte multiplu campion național”, a transmis Răzvan Stângu, în vârstă de 15 ani.

Practic acest sport de vreo cinci ani. E foarte fain, îmi place foarte mult. Am participat la concursuri și competiții, am câștigat Locul I, Locul 2”, a afirmat Sara Băloi, în vârstă de 13 ani.

VIDEO aici:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*