Justiție

Deputatul PNL Cosmin Șandru și Nicolae Bitea, directorul STPT, urmăriți penal de DNA pentru dare de mită

Deputatul PNL Cosmin Șandru și Nicolae Bitea, directorul STPT, urmăriți penal de DNA pentru dare de mită

Direcția Națională Anticorupție (DNA) anunță că a început urmărirea penală față de deputatul PNL Cosmin Șandru și Nicolae Bitea, directorul general al Societății de Transport Timișoara, acuzați de dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.

Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus. Suspecților Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, informează DNA. Președintele Aur, George Simion, a acuzat pe 4 octombrie că parlamentari PNL au încercat să ne mituiască înainte de moțiunea de cenzură” și  a anunţat că AUR va face plângere la DNA pentru corupţie.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*