Educație

Patru școli se vor muta în sistem online. E prea frig în sălile de clasă

Patru școli se vor muta în sistem online. E prea frig în sălile de clasă

Patru școli își vor muta cursurile în online, din cauza temperaturii scăzute în sălile de clasă.

Potrivit conducerii ISJ Timiș, vorbim despre Liceul Grigore Moisil, Colegiul Ana Aslan și Școlile Generale nr. 16 și nr. 19 din Timișoara.

„Temperatura medie în sălile de curs este sub 20 de grade. La cele patru școli, 4.947 de elevi din 189 de clase vor învăța on-line. Am raportat acest lucru și ministerului (n.r. – Educației) pentru că nu numai noi ne confruntăm cu lipsa infrastructurii și a resurselor. Nu e o noutate, suntem obișnuiți ca în octombrie să se întâmple acest lucru, dar nu este normal, am mai tras semnale de alarmă. Trebuie să arătăm măcar în al 100-lea ceas că ne pasă de educație”, a explicat inspectorul școlar general, Marin Popescu.

În plus, acesta a precizat că a purtat discutii cu autoritățile publice locale, încă din martie.

“De luni s-au făcut probe de către toate punctele termice din oraș, temperatura este scăzută pentru că durează încărcarea instalației. Situația durează de zeci de ani, suntem obișnuiți să înfruntăm frigul când se schimbă anotimpul. Ne-am dori ca agentul termic să revină cu o temperatură mult mai mare și să reluăm cursurile în clase. Există părinți care ar vrea să țină copiii acasă din cauza pandemiei, alții care ar vrea să îi ducă la școală”, a mai spus Marin Popescu.

Reamintim, în Timiș sunt școli racordate la încălzire centralizată, cu centrală proprie sau care sunt încălzite cu lemne. Reprezentantii ISJ Timiș susțin că 34 au probleme cu instalația de încălzire, dintre care 18 în Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*