Administrație

Încep lucrări de modernizare a unor străzi din cartierul Modern

Încep lucrări de modernizare a unor străzi din cartierul Modern

Contractul pentru modernizarea străzilor Orăștie și Alpiniștilor a ajuns în faza de execuție, fiind semnat ordinul de începere a lucrărilor de la data de 21 octombrie 2021.

Zona în care se va interveni este situată în partea de nord-est a municipiului, zona Modern, şi se referă la străzile Orăştie şi Alpiniştilor, străzi care nu au mai fost modernizate până acum şi au nevoie de îmbunătățirea condiţiilor de trafic.

„În septembrie, când m-am întâlnit cu cetățenii din zona Modern, una din întrebări a fost: când încep lucrările pe străzile Alpiniștilor – Orăștie? Atunci eram încă în procesul de atribuire a contractului de lucrări, dar acum pot să le spun că partea birocratică s-a încheiat și începem lucrările”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În prezent, traficul care se desfăşoară pe străzile Orăştie şi Alpiniştilor este rutier şi pietonal, fiind destinat circulaţiei autovehiculelor ce tranzitează locația, nevoii de acces a riveranilor la proprietăţi şi asigurării legăturii cu artera de penetraţie dinspre Lugoj, în municipiu. Nu sunt amenajate locuri de parcare şi nici piste pentru biciclete. Trotuarele sunt degradate, prezintă fisuri multiple  pe unele sectoare sau lipsesc pe alocuri, circulaţia pietonilor fiind îngreunată. Starea străzii este precară din punct de vedere al practicabilităţii, prezentând denivelări, degradări sub formă de gropi și spații verzi neamenajate, cu autovehiculele parcate haotic pe carosabilul sau pe spaţiul verde, obstrucţionând circulaţia rutieră.  Zona este intens folosită de cei care intră în oraş pentru a evita aglomeraţia de pe Calea Dorobanţilor, de locuitorii din zonă și de cei care vin din Ghiroda. Lungimea străzilor care vor fi modernizate este de 827,963 m.

Lucrări: va fi amenajată suprafaţa carosabilului pe 5.489,41 mp, se vor realiza 81 de accese la proprietăți, se vor monta rigole prefabricate pe 1.631 m, se vor amenaja trotuare pe 1.598 m și piste pentru biciclete pe 1.459 m. De asemenea, vor fi realizate spații verzi pe 1.391 mp și se vor amenaja 91 de locuri de parcare. Va fi realizată canalizaţia subterană pentru fibră optică pe 1.648 m.

Executantul lucrărilor, desemnat în urma licitației, este PORR Construct. Valoarea lucrărilor este de  3.503.861,31 lei fără TVA. Durata este de 8 luni de la ordinul de începere a lucrărilor.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*