Eveniment

Șoferii, trași pe dreapta de polițiști. S-a lăsat cu amenzi și dosare penale

Șoferii, trași pe dreapta de polițiști. S-a lăsat cu amenzi și dosare penale

În weekend, polițiștii rutieri au acționat pe raza întregului județ pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră, cât și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Astfel, polițiștii au legitimat 400 de persoane, au verificat 310 autoturisme și au efectuat 364 de testări cu aparatul etilotest.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au aplicat 268 de sancțiuni contravenționale, dintre care 75 au fost avertismente. Din totalul sancțiunilor, 110 au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Polițiștii au verificat totodată, purtarea centurii de siguranță, fiind aplicate 44 de sancțiuni contravenționale.

Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 28 de permise de conducere și au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.

Au fost constatate 6 infracţiuni, 4 pentru conducerea sub influența alcoolului și 2 pentru conducere fără permis.

Poliția rutieră din județul Timiș verifică permanent respectarea normelor rutiere impuse, astfel încât numărul accidentelor rutiere să fie într-o continuă scădere.

În data 10 octombrie, în jurul orei 01:30, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control un autoturism, care circula pe strada F.C.Ripensia, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 54 de ani. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost sancționat contravențional și i-a fost reținut permisul de conducere.

După 30 de minute a fost oprit  din nou pe bulevardul Michelangelo, de un echipaj al Biroului Rutier Timișoara.

Având în vedere că polițiștii acționau în acea seara pentru depistarea conducătorilor auto care ar fi circulat sub influenţa alcoolului și substanțelor psihoactive, aceștia au procedat la testarea bărbatului, întrucât manifesta un comportament incoerent. Etilotestul avea să arate o valoare demnă de o infracțiune, respectiv 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infractiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Totodată, polițiștii au întocmit dosar penal și pentru săvârşirea infractiunii de conducerea unui autovehicul, având permisul de conducere suspendat, întrucât permisul de conducere i-a fost reținut cu câteva minute în urmă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*