Administrație

Singurele terenuri de sport amenajate în cartierele Timișoarei, cele ale școlilor, vor fi accesibile copiilor

Singurele terenuri de sport amenajate în cartierele Timișoarei, cele ale școlilor, vor fi accesibile copiilor

Primarul Dominic Fritz salută votul Senatului pentru inițiativa legislativă a USRPLUS care redă curțile școlilor copiilor și comunității și care va deveni în curând lege.

„Consilierii locali din Timișoara au dezbătut deja cu directorii de școli cum aplicăm această regulă, aici. În mod aberant, ani de zile, singurele terenuri de sport amenajate în cartiere, cele ale școlilor, au stat cu lacătul pe ele, după ce copiii își terminau orele de curs. Aceste discuții au mai existat, și local și național. În Timișoara, USR a redactat încă din 2017 un proiect de Hotărâre de Consiliu Local care, dacă ar fi fost adoptat, ar fi permis accesul gratuit al copiilor la terenurile de sport din incinta școlilor care beneficiază de pază, chiar și după ce se termină orele de curs. Acum, prin inițiativele parlamentarilor USRPLUS și voința primarilor terenurile de sport se deschid”, a precizat primarul Timișoarei.

„Au fost preluate recomandările directorilor de școli, vrem să publicăm regulamentul luna aceasta și să obținem votul Consiliului Local Timișoara. Este un lucru normal și minim pe care îl putem face pentru practicarea sportului în cartiere”, a mai spus Dominic Fritz.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*