Administrație

Primarul Dominic Fritz: Miroase a răzbunare politică. Dar cu ce sunt de vină timișorenii pentru ce se întâmplă la București?

Primarul Dominic Fritz: Miroase a răzbunare politică. Dar cu ce sunt de vină timișorenii pentru ce se întâmplă la București?

Din 1 miliard de lei pentru municipiile, orașele și comunele României, Timișoara nu a primit niciun leu de la Guvern, în urma rectificării bugetare.

Primarul Dominic Fritz susține că ar fi vorba de “răzbunare politică”.

“La fel ca celelalte localități din Timiș conduse de primari USRPLUS, Dumbrăvița, Cenad, Foeni. Aceste alocări de fonduri nu sunt ”cadouri guvernamentale”, ci reprezintă bani pentru nevoile urgente ale localităților noastre, pentru care contribuim în mod generos la bugetul de stat.

Medgidia, oraș din județul Constanța pe care îl respect, are 10% din locuitorii Timișoarei și a primit o alocare de 20 milioane de lei. Timișoara – nimic.

Miroase a răzbunare politică. Dar cu ce sunt de vină timișorenii pentru ce se întâmplă la București?

Banii din Fondul de rezervă nu sunt pentru primari, nu sunt pentru mine, sunt pentru comunitate, iar Timișoara merită susținută de către Guvern, oricine ar fi primarul Timișoarei.

Timișoara contribuie substanțial la bugetul de stat al României, dar nu primește bani pe măsura contribuției. Nu doar acum, se întâmplă de 30 de ani. De 30 de ani Timișoara contribuie mai mult la bugetul țării decât primește. Adevărul este că Timișoara este ce este prin forțe proprii, datorită spiritului antreprenorial al timișorenilor și investitorilor care au văzut potențialul orașului.

Nevoia urgentă a momentului, pentru Timișoara, este susținerea din bugetul de stat a costurilor pentru continuarea termoficării orașului. Cvadruplarea (!!!) prețului de gaz nu va putea fi suportată doar de bugetul local și nici de abonații Colterm. E matematic imposibil. Dacă vrem să avem căldură în spitalele, școlile și gospodăriile Timișoarei în această iarnă, Guvernul va trebui să își asume o parte a poverii”, a transmis Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*