Eveniment

Bărbați reținuți de Poliție pentru furt calificat. Ce au sustras

Bărbați reținuți de Poliție pentru furt calificat. Ce au sustras

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Timișoara au reținut doi tineri, de 25 și 26 de ani, bănuiți de comiterea unui furt în localitatea Dumbrăvița. Bărbații au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul  Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

În data de 6 octombrie, în jurul orei 12:00, polițiștii Secției 2 Poliție Timișoara, au oprit pentru control, pe strada Ion Mihalache, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 26 de ani.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a reieșit faptul că, tânărul nu este cetățean român, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, plăcuțele cu numărul de înmatriculare montate pe autovehicul ar fi false, iar autoturismul figurează neînmatriculat.

De asemenea, în autoturism se mai afla o persoană, un bărbat în vârstă de 25 de ani.

În urma efectuării controlului autoturismului, în portbagajul acestuia a fost găsit un generator de curent, cu privire la care exista suspiciunea că ar fi fost sustras din localitatea Dumbrăvița.

În fapt, în noaptea de 5/6 octombrie a.c., cei doi ar fi sustras, dintr-un imobil în construcție, de pe strada Thomas Edison, din localitatea Dumbrăvița, un generator de curent în valoare de 9.000 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, generatorul fiind predat proprietarului.

Bărbații au fost reținuți, pentru 24 de ore, de către Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Timișoara, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Pe numele conducătorului auto, în vârstă de 26 de ani, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare”.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor doi tineri și recuperarea prejudiciului în totalitate.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*