Educație

Școlile rămân deschise și peste pragul de 6 la mie, anunță ministrul Sorin Cîmpeanu

Școlile rămân deschise și peste pragul de 6 la mie, anunță ministrul Sorin Cîmpeanu

Școlile nu vor mai ține cont de rata de infectare din localitate, iar pragul de 6 la mie de la care treceau în online a fost eliminat.

Astfel a decis miercuri, 29 septembrie, Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

Măsura se va aplica de luni, 4 octombrie. Sorin Cîmpeanu a precizat că a fost adoptată o decizie prin care să fie luate măsuri suplimentare pentru „amplificarea testării in scoli”, mai precis introducerea testelor non-invazive cu salivă, care până acum nu au fost omologate.

„Referitor la scenariile de funcționare a școlilor, astăzi, 29.09.2021, Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a adoptat în unanimitate (exclusiv membri cu drept de vot, având competențe medicale/epidemiologice): 1. Decuplarea scenariilor de funcționare a școlilor de rata de infectare din localitate și adoptarea deciziilor de suspendare a prezenței fizice în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităților competente, în vederea respectării stricte a regulilor de protecție sanitară în scoli.  2. Adoptarea de măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării in scoli, prin formularea unei solicitări către Agenția Nationala a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe bază de salivă, cu rol de screening”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în declarația de presă.

După această primă etapă, urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern si modificarea ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, „în concordanță cu hotărârile adoptate”.

Procesul se va finaliza până vineri, 1 octombrie, și va fi pus în aplicare de luni, 4 octombrie, potrivit declarației de presă transmisă miercuri de ministrul Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că numărul elevilor vaccinaţi anti-COVID, în perioada 21-27 septembrie, a fost de 12.000, dintre care 4.000 din grupa de vârstă 12-15 ani.

Sorin Cîmpeanu a precizat că, în perioada 13-20 septembrie, numărul elevilor vaccinaţi, în medie pe zi, a fost de 1.000, iar în săptămâna 21-27 septembrie, numărul elevilor vaccinaţi a fost de 1.700 pe zi.

Prezent la aceeaşi conferinţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a precizat că 215.000 de copii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 19 ani au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID.

Sursa: libertatea.ro


Un comentariu

  1. Opinie personala

    O prostie urlătoare la cer. Politicienii sunt noii epidemiologi? Nici nu stiu de ce au deschis școlile, din moment ce nu exista mediul sigur și incidența in scadere. Delta explodase si baba se pieptăna.
    Pe ăștia ii doare exact la politica, de sănătatea populației. Copiii sunt vectori si ajung sa schimbe pe la scoli tulpinile de prin vacanțe sau festivaluri. Totul arata a management din umbră, de exterminare a populației.
    Dom’ ministru ar trebui amendat, pentru favorizarea deliberată a răspândirii bolii. A dovedit cu succes, ca este iresponsabil. Macar dacă organiza si adapta formatul scolii in conditii on-line. Să mai instruiască profesorii rămași în urmă. In prezent totul este varză, dar tovarășii se tin inca de scaune, ca sa nu ii mature valul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*