Eveniment

Trei cetăţeni din Turcia depistaţi într-un autoturism taxi în zona de frontieră

Trei cetăţeni din Turcia depistaţi într-un autoturism taxi în zona de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, judeţul Timiş, au depistat, în urma unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, în interiorul unui mijloc de transport care circulă în regim de taxi, trei cetăţeni din Turcia care nu își justificau prezența în zona de frontieră.

În data de 25.09.2021, în jurul orei 20:30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia – judeţul Timiş au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, colegii noștri au oprit pe DN 59A, localitatea Cărpiniș, un autoturism taxi, condus de un cetăţean român. În urma verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au depistat alte trei persoane, cetăţeni străini.

Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, cetăţenii străini, toţi de sex masculin, precum şi şoferul autovehiculului au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni turci, o familie formată din tată, fiu și un nepot, cu vârste între 33 şi 56 ani. Tatăl a declarat că a luat taxiul din Arad pentru a veni în zona de frontieră de unde și-a preluat rudele, în încercarea lor viitoare de a trece ilegal frontiera spre vestul Europei.

Șoferul de taxi a declarat că nu a știut că cei doi cetățeni turci au trecut ilegal frontiera, el a urmat instrucțiunile GPS ale tatălui în cadrul serviciului de taxi pe care îl presta.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.  


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*