Sănătate

Situație critică la ATI covid în toată țara. Doar 23 de paturi mai sunt disponibile, dintre care două în Timiș

Situație critică la ATI covid în toată țara. Doar 23 de paturi mai sunt disponibile, dintre care două în Timiș

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, astăzi, la nivel național există 1.239 de paturi de ATI destinate pacienților cu COVID-19. Dintre acestea, 1.116 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În București sunt avizate de DSP 254 de paturi de ATI pentru pacienții cu COVID-19.

La nivel național sunt libere 23 de paturi la Terapie Intensivă pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt  doar două paturi libere în acest moment.

Autoritățile au transmis că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Situația paturilor ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate este următoarea: Bihor – 1, București – 2, Cluj – 3, Constanța -1, Covasna – 1, Dolj – 4, Harghita – 2, Mureș – 2, Sibiu – 5 și Timiș – 2.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*