Administrație

Dan Diaconu: Am votat împotriva creșterii taxelor și impozitelor în Comisia de specialitate pe care o conduc. Proiectul a fost totuși avizat cu voturile USR și PSD

Dan Diaconu: Am votat împotriva creșterii taxelor și impozitelor în Comisia de specialitate pe care o conduc. Proiectul a fost totuși avizat cu voturile USR și PSD

Proiectul de creștere a taxelor și impozitelor în Timișoara a fost avizat, în comisia de specialitate a primăriei, cu voturile USR și PSD.

 Este afirmația făcută de consilierul local PNL, Dan Diaconu.

Am votat împotriva creșterii taxelor și impozitelor în Comisia de specialitate pe care o conduc. Proiectul a fost totuși avizat cu voturile USR și PSD. Sper că în plen să fie altfel. Pentru a evita discuțiile ulterioare am făcut parte din administrația care a mărit pentru 2019 impozitele și taxele locale. Aceasta trebuia să fie o măsură temporară. Motivele ei au fost nu elucubrațiile actualilor conducători legate de managementul financiar ci cele ce le voi detalia mai jos. Înainte de a face asta însă trebuie să înțelegem că veniturile proprii ale unei primarii sunt reprezentate în principal de cotele din impozitul pe venit ale persoanelor ce lucrează pe raza respectivei localități – proporția variază, dar e în jur de 60% din veniturile proprii.

Motivele pentru 2019 au fost următoarele:

– Scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10% în 2018, necompensată de către Guvern, o măsură salutară pentru salariați, dar realizați ce însemna pentru bugetul local

– Transferul cheltuielilor sociale cu persoanele cu handicap de la bugetul de stat către bugetul local (aproape 60 de milioane de lei).

Aceste măsuri au dus la o prognoza de scădere a veniturilor la bugetul local cu peste 120 de milioane de lei (dintr-un buget propriu de aproximativ 700 de milioane de lei). Fără această măsură eram practic în incapacitate de plată.

Aceste motive nu mai sunt valabile astăzi. Cheltuielile sociale cu persoanele cu handicap au revenit la guvern(transfer), iar cotele din impozitul pe venit au crescut constant în acești ani, practic în acest moment Primăria încasează cu peste 40% mai mult din aceste cote față de anul 2019.

De precizat că sunt considerentele mele personale care pot sau nu să coincidă cu poziția partidului pe care îl reprezint. PNL a anunțat că va vota împotriva creșterii taxelor și impozitelor”, a transmis Dan Diaconu, consilier local PNL.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*