Educație

Facultatea de Arte și Design a UVT participă la Festivalul Internațional de Modă Transilvania Fashion

Facultatea de Arte și Design a UVT participă la Festivalul Internațional de Modă Transilvania Fashion

Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara va participa la prestigiosul Festival Internațional de Modă Transilvania Fashion. Ediția 2021 are loc în Cluj, în perioada 17-19 septembrie 2021, sub egida European Fashion Council și FashionTV.

Facultatea de Arte și Design participă la acest festival cu 29 de outfituri realizate de mai mulți studenți și absolvenți, coordonați de profesori care sunt deopotrivă și designeri consacrați.

Ținutele au fost realizate de Gabriela Baboș, Teodora Dolga, Octavian Grancea, Valentina Cerbe, Ana Maria Căpraru, Sorina Chira, Marina Bolgar, Iosefina Cassonato, Andreea Ungureanu, iar proiectele lor au fost coordonate de lect. univ. dr. Sandra Suciu, conf. univ. dr. Andreea Palade Flondor, lect. univ. dr. Cristina Lazăr.

Festivalul este parte a unui ciclu de gale dedicate prezentării și premierii excelenței în domeniul modei, organizate de peste 25 de ani și a fost conceput să contribuie la amplificarea vizibilității creativității designerilor prezentați pe vasta scenă Europeană, prin contribuția conjugată a mass mediei autohtone și a partenerilor din European Fashion Council și FashionTV.

La festival și-au anunțat participarea numeroși designeri, branduri și case de modă, invitați speciali din țară și din străinătate, modele, hairstyliști, make-up artiști, fotografi, bloggeri și parteneri media.

Despre eveniment, rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, a declarat: „Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest participă la nenumărate evenimente culturale de prestigiu național și internațional. Ne mândrim cu unii dintre cei mai talentați și creativi studenți din țară care, împreună cu profesorii lor, mulți dintre ei artiști și designeri consacrați, pun amprenta pe felul în care se creează în prezent. Fie că vorbim de sculptură, grafică, pictură sau design, rezultatele lor sunt absolut remarcabile. Participarea la Festivalul Internațional de Modă Transilvania Fashion a mai multor profesori și studenți ai Universității de Vest din Timișoara confirmă încă o dată acest lucru. Suntem nerăbdători să îi urmărim în acest weekend.”

Locul de desfășurare al Festivalului este Esplanada Centrului de Cultură Urbană din Parcul Central din Cluj-Napoca. Programul complet AICI.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*