Administrație

USR Plus vrea să demită conducerea Horticultura

USR Plus vrea să demită conducerea Horticultura
Adora Beauty

Consilierii USR Plus vor să demită conducerea Horticultura. Azi, în cadrul ședinței AGA Horticultura aceștia au ridicat problema de a mandata Consiliul de Administrație să demită conducerea acestei societăți.

Potrivit viceprimarului Timișoarei, Cosmin Tabără “având o înțelegere prealabilă cu aceștia, de a aștepta două săptămâni pentru a fi depus un plan de remediere a situațiilor existente, precum și un raport prin care să explice relațiile pe care conducerea le are cu membrii CA, care sunt cauzele acestui război din conducerea societății, unul care aduce prejudicii orașului și societății, am fost total surprinși de propunerea lor de a “supralegaliza” puterile Consiliului de Administrație!

În primul rând, Consiliul de Administrație nu are nevoie de împuternicirea AGA în acest sens, putând demite directorul societății fără o astfel de “delegare” din partea noastră, lucru pe care acesta nu l-a făcut în cele 4 luni de mandat.

În al doilea rând, acest Consiliu de Administrație este unul interimar, ale cărui mandate au fost prelungite pentru încă două luni de către AGA, până la numirea Consiliului de Administrație, lucru care se va petrece în scurt timp, ținând cont de faptul că procedura este în curs.

În al treilea rând, relațiile dintre membrii CA și conducere nu sunt dintre cele mai bune, lucrurile nefuncționând aproape deloc, aspect care trebuie analizat foarte bine.
Pe de altă parte, grupul PNL NU A PĂRĂSIT ședința, ci a rămas până la final, dar nu a votat o propunere fără obiect și sens. Interesul PNL, așa cum am afirmat și la finalul ședinței, este de a face lucrurile să funcționeze, să vedem care sunt cauzele pentru care parcurile nu sunt irigate, malurile Begăi arată cum arată, de ce spațiile verzi sunt cum sunt. Acestea sunt lucrurile care ne interesează și nu doar să discutăm despre funcții.
Este clar că se impun anumite măsuri dure, dar acestea trebuie luate în scopul de a rezolva problemele și nu doar de dragul de a fi luate sau de a arată lumii că suntem preocupați.

În orice măsură este nevoie de chibzuită, echilibru și analiză pentru a atinge un țel, ori în situația de față ne regăseam în situația în care doar “ne făceam că muncim”. Reprezentanții AGA nu pot depăși prevederile legii, iar legea dă dreptul Consiliului de Administrație să-și exercite atribuțiile fără alte “acorduri” sau “imbolduri” prealabile.

Ținând cont de nevoia de a exista o situație echilibrată, am convenit împreună cu colegul viceprimar Ruben Lațcău și cu conducerea societății ca, în cursul săptămânii viitoare, mai exact în ziua de miercuri, să avem o întâlnire în biroul meu pentru găsirea soluțiilor care să vină în interesul cetățenilor și nu a factorilor politici.
Asigur pe toți locuitorii acestui frumos oraș că atât eu personal, cât și grupul de consilieri PNL, vom depune toate eforturile pentru a repune pe roate această societate de care Timișoara are mare nevoie”, a transmis viceprimarul Cosmin Tabără.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*