Eveniment

Polițiștii au acționat în zona unităților de învățământ din județ, pentru un început în siguranță al noului an școlar

Polițiștii au acționat în zona unităților de învățământ din județ, pentru un început în siguranță al noului an școlar

Astăzi, 13 septembrie, peste 250 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș alături de jandarmi și polițiști locali, au acționat în zona unităților de învățământ din județ, pentru un început în siguranță al noului an școlar.

Pentru polițiștii timișeni, siguranţa în şcoli reprezintă o prioritate. Astfel, pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestră ale polițiștilor, inclusiv traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni și pleca de la școală.

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară se vor deplasa, pe parcursul anului școlar, la sediul unităților de învățământ preuniversitar, pentru asigurarea unui climat optim de siguranță în școli şi pentru prevenirea oricăror evenimente nedorite.

De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în zona adiacentă şcolilor, pentru fluidizarea şi siguranţa traficului rutier, la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învătământ și pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care să fie implicați elevii.

Polițiștii timișeni vor  intensifica activitățile de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi și vor controla unitățile economice din zona adiacentă școlilor, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

De asemenea, pe parcursul anului școlar,  poliţiştii vor organiza  pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative, pentru prevenirea evenimentelor negative și creșterea gradului de siguranță.

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Biroului Siguranță Școlară împreună cu polițiștii rutieri au desfășurat activități preventiv-educative,  cu și pentru elevi.

“Ne dorim ca anul școlar să continue așa cum a început,  în condiții de siguranță și cu prezență fizică a elevilor în unitățile de învățământ, fapt pentru care recomandam tuturor sa respecte masurile de protecție impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov2”, a transmis IPJ Timiș.
Video aici: 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*