Educație

USAMVBT organizează Conferința Regională a Clubului Fermierilor Români

USAMVBT organizează Conferința Regională a Clubului Fermierilor Români

Conferința Regională a Clubului Fermierilor Români va avea loc pe 10 septembrie la Timișoara, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului.

Clubul Fermierilor Români se află într-un parteneriat academic strategic pentru realizarea și fundamentarea studiilor inițiate de Club, pe baza consultărilor cu fermierii.

La eveniment vor participa fermieri performanți din județele Timiș, Arad și Caraș-Severin, reprezentanți ai autorităților centrale și locale responsabile pentru agricultură, reprezentanți ai USAMVB.

Adrian-Nechita Oros, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a confirmat participarea la conferință și se va adresa fermierilor ,pentru a prezenta proiectele înaintate de Guvernul României și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru finanțare prin Planul de Relansare și Reziliență Economică, evidențiind impactul asupra dezvoltării agriculturii din România.

Vor fi puse în discuție deciziile strategice care urmează să fie adoptate prin reforma PAC, riscurile și oportunitățile privind creșterea competitivității în agricultură în contextul unui buget european diminuat și creșterea extraordinară a ambițiilor de mediu ale UE, așa cum sunt ele precizate în Pactul Ecologic European.

Clubul Fermierilor Români continuă demersurile pentru elaborarea și implementarea unei Strategii naționale de gestiune integrată a apei și solului în agricultură, care să asigure cadrul pentru un program multianual de investiții publice în vederea modernizării sistemului național de irigații – desecare – combaterea eroziunii solului și susținerea programului care vizează proiectele locale de irigații.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*