Administrație

Apelul medicilor către cetățenii din Recaș/VIDEO

centru vaccinare Recas

Medicii fac apel la cetățenii din orașul Recaș și satele aparținătoare să se vaccineze anti Covid-19, pentru a putea trece mai ușor prin boală.Vaccinarea este cea mai sigură și mai rapidă cale de a ne proteja. Niciun virus nu a fost eliminat vreodată prin inducerea imunității naturale într-un procent mare din populație.

Vaccinurile anti COVID-19 pot preveni infecția COVID-19 prin declanșarea răspunsului imun al organismului odată ce acesta întâlnește virusul, astfel încât să îl recunoască și să lupte împotriva lui. Majoritatea cercetărilor privind vaccinurile anti COVID-19 implică generarea de răspunsuri imune la toate sau la o parte din componentele unei proteine (proteină spike sau proteină S) care este unică pentru virusul care cauzează COVID-19. Astfel, dacă o persoană vaccinată este ulterior expusă infecției cu noul coronavirus, sistemul imunitar recunoaște virusul și, deoarece este deja pregătit să atace virusul, oferă protecție împotriva infecției COVID-19.

Copiii de la 12 ani în sus pot fi vaccinați, iar părinții ar trebui să înțeleagă că au responsabilități atunci când iau o decizie care îi privește. Vaccinarea asigură copilului, în cazul în care se îmbolnăvește, o evoluție mult mai ușoară, care îl scutește să ajungă la terapie intensivă.

 “Au început să vină din nou, am avut o perioada peste vara cu mai puțini oameni la vaccinare. Acum vin și neprogramati. Avem vaccinurile Pfiser și Johnson. Suntem doi medici pe flux, avem două asistente, doi registratori medicali. Sparam că o să vină cât mai mulți să se vaccineze, pentru că din nou avem probleme în județ și în țară. Și la cabinetele noastre încercăm să îi convingem că dacă avem vaccinul și facem boală va fi sigur o formă mai ușoară”,  a precizat Mariana Isac, medic la Centrul de vaccinare Recaș.

La începutul perioadei a fost bine, în ideea că veneau foarte mulți oameni între 80-100 persoane pe zi. Apoi tot mai puțini. Și da, întradevăr perioada de vara a fost… Nu ne-au călcat pragul foarte multe persoane, ne-am fi dorit acest lucru”, a transmis Dana,  asistentă medicală.

Capacitate zilnică de vaccinare: 96.

Intervalul dintre doză 1 și rapel (21 zile) este obtinut din platforma de vaccinare.

Centrul de vaccinare Recaș este funcțional la Casa de Cultură Ion Cojar. Programul este de luni-vineri, între ora 10-18.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*