Cultură

Studenții UVT de la Artele Spectacolului de Teatru, laureați ai Galei Tânărului Actor HOP 2021

Studenții UVT de la Artele Spectacolului de Teatru, laureați ai Galei Tânărului Actor HOP 2021

Doi tineri actori timișoreni, studenți ai programului UVT de masterat în Artele Spectacolului de Teatru, au câștigat premii importante în cadrul Galei Tânărului Actor HOP.

Premiile anunțate în cadrul Galei HOP 2021 de la Alba Iulia reprezintă o confirmare semnificativă a talentului lor, dar și a capacității formative pe care o dovedește școala de teatru din UVT, valorizată pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara.

Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP a fost acordat actriţei Oana Antonovici pentru „Caţa, Caţa, Caţaveanca”, iar Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual, a fost acordat actorului Marin Lupanciuc pentru „Mă crezi?”, cei doi tineri actori evoluând în spectacolul „Debut: O noapte furtunoasă”, după I.L. Caragiale, în regia Adei Lupu Hausvater, în cadrul FEST-FDR 2021.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Îi felicit pe cei doi studenți ai programului de masterat de la UVT – Artele Spectacolului de Teatru -, Oana Antonovici și Marin Lupanciuc, pentru premiile obținute în Galei Tânărului Actor HOP. Premiile atestă talentul individual al celor doi tineri actori, valorizat în spectacolul regizat de Ada Lupu Hausvater, dar vorbesc și despre valoarea creatoare a scenei timișorene de teatru, pentru care Facultatea de Muzică și Teatru din UVT își aduce o contribuție vizibilă. Acest succes de public și de critică teatrală ne aduce o bucurie imensă, atât mentorilor din UVT, cât și întregii comunități academice a universității noastre.”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*