Educație

Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiș verifică modul în care sunt pregătite unităţile de învăţământ pentru noul an şcolar

Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiș verifică modul în care sunt pregătite unităţile de învăţământ pentru noul an şcolar
Adora Beauty

Șeful Inspectorului Școlar Județean Timiș este nemulţumit de infrastructura şcolară. De astăzi, pentru opt zile, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiș verifică modul în care sunt pregătite unităţile de învăţământ pentru noul an şcolar, măsurile medico-sanitare în contextul combaterii pandemiei, efectuarea igienizărilor sau a dezinsecţiilor spaţiilor de învăţământ şi a mijloacelor de transport şcolare, asigurarea pazei şi a protecţiei şcolilor.

În plus, el susține că a crescut numărul unităţilor de învăţământ care au obţinut aviz sau autorizaţie de securitate la incendiu şi a scăzut numărul celor care nu au primit autorizaţie sanitară de la Direcţia de Sănătate Publică Timiş. „Potrivit informării ISU Banat, 87 de clădiri în care se desfăşoară activitate de învăţământ sunt autorizate, 88 sunt neautorizate, iar 784 nu au nevoie de autorizare, fiind clădiri noi, concepute astfel încât să ofere siguranţa şi securitate la incendii. În afară de aceste clădiri în care se desfăşoară activitate didactică mai sunt clădiri conexe, din care 51 sunt autorizate, 60 sunt neautorizate şi 123 nu fac obiectul autorizării“, a explicat Marin Popescu, inspectorul școlar general al ISJ Timiș.

14 unităţi de învăţământ nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, din care şapte sunt şcoli gimnaziale, patru sunt grădiniţe şi trei licee din Timişoara.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*