Administrație

Primarul Timișoarei, nemulțumit de curățenia din oraș

Primarul Timișoarei, nemulțumit de curățenia din oraș
Adora Beauty

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, se declară nemulțumit de modul în care se face curățenie în Timișoara.

„Bineînțeles că nu sunt mulțumit de curățenia din oraș. Asta este o luptă zilnică cu firmele de curățenie. Din păcate, suntem lăsați cu aceste contracte sparte în mai multe firme. Noi încercăm tot felul de optimizări în cadrul acestor contracte și, în același timp, am început o creștere a echipei în primărie, adică am făcut din Biroul de Salubrizare un Serviciu de Salubrizare, am adus mai mulți oameni acolo ca să creștem capacitatea primăriei de a monitoriza firmele de curățenie”, spune edilul.

Primarul Dominic Fritz a declarat că plata unor sume mai mici pentru curățenie decât ar permite contractual nu este relevantă pentru modul în care se face curățenie în Timișoara.

„Dacă există cazuri, de exemplu, în care circulă o mașină de curățenie fără să aplice o presiune corectă cu peria pe stradă și prin urmare nu se curăță strada așa cum trebuie, degeaba dublezi plata pentru acest serviciu dacă nu este prestat așa cum trebuie. Nu vrem să dăm mai mulți bani fără să monitorizăm în același timp, să forțăm firmele cu care colaborăm să dovedească că prestează servicii mai bune”, mai spune Dominic Fritz.

Primăria Timișoara a încheiat în 2019 un contract de salubritate, pentru patru ani, pentru o sumă de peste 80 de milioane de lei. Asta înseamnă că primăria ar putea cheltui anual peste 20 de milioane de lei pentru curățenie.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*