Gurmanzii vor avea parte sâmbătă, 21 august, de o nouă ediție a evenimentului Banat Brunch. Între orele 11 și 13, cei interesați sunt așteptați la Margina, la brunch-ul pregătit de Stâna la Fântănă.
Meniul va consta în preparate gătite de gazde, precum ciorbă de berbecuț, ciorbă de fasole cu afumătură de porc, friptură din carne de berbecuț, cârnați de porc, cartofi pârgăluiți.
Vizitatorii vor putea gusta și aperitive de casă pregătite în gospodăria din Margina: cârnați de porc afumați, slănină de porc afumată, untură pe pâine, drob de miel, ouă fierte, legume de sezon, dulceață de prune, salată de vinete, balmoș, pâine de casă, telemea de oaie, caș de oaie copt la soare, urdă, cremă de brânză cu gogoșar, cremă de urdă cu ou și lapte de oaie.
La desert, oaspeții vor primi cornulețe cu dulceață de prune, turtă cu mure, plăcintă cu urdă, morândău. Băuturile care le vor sta la dispoziție sunt: suc din flori de tei, suc din flori de salcâm, ceai de mentă, apă și cafea.
De asemenea, vor avea loc activități și ateliere în gospodăria ciobăniței: meșteșuguri artistice tradiționale – opincărit, tură ghidată la Biserica de lemn din Margina, plimbare – să aducem oile la stână și mulsul oilor.
Detalii și înscrieri pe www.eat-local.ro.